TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2021. február 28., vasárnap

Kefir és pogácsa avagy Ez van (pff)

Ez van, megint desszertet kell....ene készítenem, de egyszerűen ennek hallatán (pff) nem jut eszemben más, mint a pogácsa 😉
...hát így ért véget február 😊 oszt minggyár karácsony 😁










KEFIRES-BORSOS POGÁCSA
Hozzávalók:
55 dkg liszt  
1 p. kefir (175g)    
1 dl tej                       
5 dkg élesztő              
1+1 db tojás              
10 dkg vaj
frissen őrölt bors
cukor, só
Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet elkeverjük sóval és egy jó adag frissen őrölt borssal, hozzáadjuk a vajat és a kezünkkel szép egyálagúra morzsoljuk.
Ezután a kefirt, az egyik tojást és a felfutott élesztőt is hozzáadjuk, majd alaposan összegyúrjuk, bedagasztjuk.
Langyos helyen duplájára kelesztjük, kinyújtjuk, meghajtogatjuk, 15-20 percig pihentetjük és ezt megismételjük még egyszer.
A szépen megkelt, meghajtogatott tésztát kinyújtjuk, a tetejét bevagdossuk, kiszaggatjuk, tepsibe pakoljuk, megkenegetjük a másik tojással és ismételt pihentetés után előmelegített sütőben 200 fokon kb.20 perc alatt pirosra sütjük.






Ha "félénk tőle", 😉 természetesen a bors kihagyható
vagy köménnyel helyettesíthető.
Százszor írtam már... könnyű, laza tészta ezért,
ajánlom a kézi robotgép, dagasztó részét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése