Mint azt tegnap már említettem (nem csak) Márton napra kétféle módon is elkészítettem libás étkem, ami ne mellesleg a melle volt.
Kétféle mód? Ez igazándiból, a körítést illeti, mert magának a húsnak csak fűszerezése más, de az ügyesen illeszkedik a köret, illetve a ragu ízéhez.
FŰSZERES LIBAMELL,
HAGYMÁS-ZELLERRAGUVAL
ÉS KUKORICAKÁSÁVAL
Hozzávalók:
2 db hízott libamell
2-3 szál szárzeller
1 fej vöröshagyma
3-ger, fokhagyma
1 dl fehérbor
majoránna
őrölt kömény
bors, só
4 adag kukoricakása, polenta
A szárzellert felszeleteljük, a vöröshagymát, félkarikákra vágjuk, a fokhagymát pedig gyufaszálnyi darabkákra.
A sütőt bemelegítjük 160 fokra.
A libamellek bőrét beirdaljuk, (de csak a bőrét!), sózzuk, borsozzuk, és majoránnával , őrölt köménnyel ízesítjük.
Egy száraz serpenyőben, a bőrével lefelé, közepes lángon 4-5 percig pirítjuk illetve kisütjük a zsírját, majd átfordítjuk és ott is 3-4 percig sütjük. A zsírjából egy-két kanálnyit átteszünk egy másik serpenyőbe.
Ezután átrakjuk egy tepsibe őket, és az előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük.
Tálalás előtt a sütőből kivéve, legalább 5 percet pihentetjük.
Közben a különvett zsiradékon megfuttatjuk a vöröshagymát és a szárzellert (1-2 perc), aztán hozzáadjuk a fokhagymát, majd újabb 1 perc elteltével, rálottyintjuk a bort, és kiforraljuk, annyira, hogy a"leve" minimális legyen.
A kukoricakása, tetejére rajuk a hagymás zelleres ragut, és erre fektetjük a felszeletelt mellet.
(...biztos ami biztos a szaftjával, levével locsoljuk meg 😉 )
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése