TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. november 7., kedd

Csirke és sertés avagy Nagy találkozások... furcsa kézfogás

Elvileg ez így van falun is (ahol még van) jól megfér egymás mellett csirke, és a sertés.
Amikor pedig összetalálkoznak, akkor valószínű kezet fognak, és így segítenek egy másnak; és az a más, most én vagyok.
No, akkor pacsi, és jó étvágyat 😁















FÜSTÖLT TARJÁVAL
  TÖLTÖTT CSIRKEMELL,
     TEJSZÍNES BURGONYÁVAL
Hozzávalók:
4 db, kb. 15 dkg csirkemell
15-20 dkg füstölt tarja (vékonyra szeletelve)
80 dkg burgonya
1 db Kápia paprika
2 dl tejszín
1.5 dl fehérbor (vagy víz)
majoránna
lestyán
bors, só
A csirkemelleket, egy éles, és hegyes késsel felszúrjuk, úgy hogy az oldalát ne bökjük ki.
A szeletelt, füstölt tarját picikét megtépdessük, majoránnával és borssal megszórjuk, majd ügyesen beletömködjük a felszúrt csirkemellekbe, kívülről sózzuk, borsozzuk.
Egy serpenyőben olívaolajon, pici lángon, fedő alatt, szép lassan, oldalanként 3-4 percig elősütjük. 
Ezután felöntjük a borral, és szintén lassan, fedő alatt kb.15 percig pároljuk, közben megforgatjuk, szükség szerint bort vagy vizet önthetünk még alá, de ne! főzzük.
Amikor ez az idő is eltelt, ráborítjuk a tejszínt, beleszórjuk, a közben felkockázott Kápia paprikát, és csak úgy mint az előzőekben, szép lassan, sűrűre összeforraljuk; tálalásig lefedve tároljuk.
Közben a burgonyát, megpucolva, tetszőlegesen feldarabolva, sós vízben megfőzzük.
Tálalás előtt, a csirkemelleket kiszedjük a tejszínes szaftból, és felszeleteljük; a burgonyát, pedig összemelegítjük a szafttal, lestyánnal, szükség szerint sóval, borssal ízesítjük.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése