Elvileg ez így van falun is (ahol még van) jól megfér egymás mellett csirke, és a sertés.
Amikor pedig összetalálkoznak, akkor valószínű kezet fognak, és így segítenek egy másnak; és az a más, most én vagyok.
No, akkor pacsi, és jó étvágyat 😁
FÜSTÖLT TARJÁVAL
TÖLTÖTT CSIRKEMELL,
TEJSZÍNES BURGONYÁVAL
Hozzávalók:
4 db, kb. 15 dkg csirkemell
15-20 dkg füstölt tarja (vékonyra szeletelve)
80 dkg burgonya
1 db Kápia paprika
2 dl tejszín
1.5 dl fehérbor (vagy víz)
majoránna
lestyán
bors, só
A csirkemelleket, egy éles, és hegyes késsel felszúrjuk, úgy hogy az oldalát ne bökjük ki.
A szeletelt, füstölt tarját picikét megtépdessük, majoránnával és borssal megszórjuk, majd ügyesen beletömködjük a felszúrt csirkemellekbe, kívülről sózzuk, borsozzuk.
Egy serpenyőben olívaolajon, pici lángon, fedő alatt, szép lassan, oldalanként 3-4 percig elősütjük.
Ezután felöntjük a borral, és szintén lassan, fedő alatt kb.15 percig pároljuk, közben megforgatjuk, szükség szerint bort vagy vizet önthetünk még alá, de ne! főzzük.
Amikor ez az idő is eltelt, ráborítjuk a tejszínt, beleszórjuk, a közben felkockázott Kápia paprikát, és csak úgy mint az előzőekben, szép lassan, sűrűre összeforraljuk; tálalásig lefedve tároljuk.
Közben a burgonyát, megpucolva, tetszőlegesen feldarabolva, sós vízben megfőzzük.
Tálalás előtt, a csirkemelleket kiszedjük a tejszínes szaftból, és felszeleteljük; a burgonyát, pedig összemelegítjük a szafttal, lestyánnal, szükség szerint sóval, borssal ízesítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése