TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2016. március 1., kedd

Ricotta és Makréla avagy Jó dolgok, „jó áron”

Hát igen; ami igazán jó, azt meg kell fizetni, még jó, hogy ritán van „jó áron”.
Különben meg mindegy, mert akkor úgyis duplán vásárolok belőle; mer akkó megéri :)
Az egyik ilyen a finomság ricotta, mármint az igazi olasz, krémes ricotta, a másik pedig a füstölt makréla.
Na, és ha ez mind együtt van... hmmm, hadd szóljon.
Pontosan annyi idő kellett a következő kis szendvicskrém kitalálásához, amennyi idő alatt elfogyott (egy ültő helyemben) az első adag (25-25dkg) ricotta és makréla. No comment.
Tehát, sokat dolgoztam rajta, böcsüljétek meg!
Megj.: kicsit pepcselős, nem lett sok, nem volt igazából olcsó, de megérte, mert a jó dolgoknak meg van az ára; fizetés után meg midegy, főleg ha akció van.
Hónap végén már jó lesz a zsíros kenyér is, ha kapok valakitől egy kis zsírt, meg kenyeret.














SZENDVICSKRÉM RICOTTÁVAL, 
   UBROKÁVAL ÉS FÜSTÖLT MAKRÉLÁVAL   
Hozzávalók:
25 dkg ricotta
1 db füstölt maréla (25-30 dkg)
5 dkg csemegeuborka
1-2 ek. olívaolaj
bors, só
A füstölt makrélát alaposan, nagy figyelemmel kiszálkázzuk, majd (én így csináltam) az újjunkkal pici darabkákra csipkedjük, tépkedjük illetve még egyszer átnézzük, hogy biztos ne maradjon benne szálka. Ez egy kicsikét pepecselős; de mondtan, hogy a jó dolgoknak meg van az ára :)
A csemegeuborkát szép apró kockákra vágjuk.
Ezután pedig a legegyszerűbb módon összekeverjük az egészet, picit megborsozzuk, szükség szerint sózzuk, és 1-2 evőkanál olívolajjal még krémesebbé varázsoljuk.
15-20 pecig hűvös helyen pihentetjük, piritósra kenve fogyasztjuk.
Valószínűsítem, hogy másféle füstölt hallal is megálja helyét. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése