TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2016. február 26., péntek

Csirkecomb és csemegeuborka avagy A zamatért bármit

Most meg a csibecomb jutott az eszembe. Régebbi receptjeimnél már írtam, hogy csibecomb bőre alá, szinte „bármit” be lehet tölteni, ha indokolatlanul nem görcsölünk rá. Én már pakoltam alá: almát, cukkinit, kolbászt...
A következő étkemnél, a csemegeuborka és a fokhagyma adja meg a bukéját, ennek a fincsi combikának, a rozmaring pedig csak tökéletesítí a páratlan ízélményt. A köret, pontosabban a velesült köret pedig csak egy „apró-cseprő” kiegészítő, ami semmiképp sem elhanyagolható, hisz' akár más hússal, vagy önmagában, hús nélkül is megállja helyét, az egyszerű kényeztető mannák sorában.















CSEMEGÉZETT CSIBECOMB,
   VELESÜLT BURGONYÁVAL
Hozzávalók:
8 db csirke felsőcomb (vagy 4 egész)
1 kg burgonya
2 fej vöröshagyma
2-3 ger. fokhagyma
4 kissebb csemegeuborka
15 dkg kolozsvári szalonna
rozmaring
bors, só
A csirkecombokat megtisztíjuk és besózzuk, borsozzuk, rozmariggal fűszerezzük (a bőre alatt is), 15-20 percig pihentetjük.
Ezután a csemegeuborkákat, a fokhagymát vékony lapocskákra szeleteljük és ügyesen betömködjük a bőrük alá.
Egy méretes tepsit kissé kizsírozunk és a combokat belepakoljuk, egy kevéske vizet, de akár fehérbort is önthetünk alá; fóliával betakarva 30 percig közepes erősségű sütőben sütjük.
Közben a burgonyát, a vöröshagymát megpucoljuk és geredekre, szeletekre daraboljuk; a szalonnát pedig apró kockákra vágjuk.
A burgonyát és a hagymát egy tálba rakjuk, borssal és rozmaringgal ízesítjük és picit megsózzuk, de csak óvatosan, mert még a szalonnától is kap sós ízt.
Amikor ezzel megvagyunk, a combok mellé rakjuk, a tetejét pedig a szalonnakockákal megszórjuk. 
20 percig ismét fólia alatt sütjük, pároljuk, aztán a fóliát levéve erősebb hőfokon szép pirosra sütjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése