Ha már egyszer megkezdődött a böjti időszak, akkor tartsuk is be!
...legalább a hamvazó szerdát ;)
Én a magam módján egy klasszikust „turbóztam” fel, esmét...
Nem nagy dolog, de úgy érzem „muszáj” közkincsé tennem, mert még mindig nem vagyunk ölég merészek ahhoz, hogy hozzányúljunk a megszokott kajáinkhoz; végül is a tojásos nokedli is pompás a saját egyszerűségével....
TOJÁSOS - GOMBÁS NOKEDLI,
CSOMBORRAL FŰSZEREZVE
Hozzávalók:
25 dkg gomba
4 db tojás
1 fej vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
csombor (borsikafű)
bors, só
4 adag galuska
A nokedlit a szokott módon készítjük el.
A vöröshagymát, felaprítjuk vagy félkarikákra vágjuk.
A gombát megtisztítjuk cikkekre vagy szeletekre daraboljuk.
Egy serpenyőben zsiradékot hevítünk és elkezdjük a gomba pirítását, amikor kezd szép színt kapni közészórjuk a hagymát és üvgesre sütjük.
Közben a tojásokat elhabarjuk, sóval, borssal, és csomborral ízesítjük.
A kész, leöblített nokedlit átforgatjuk, átmelegítjuk a hagymás gombával, majd ráöntjük a tojást és szépen egybesütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése