TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2016. február 19., péntek

Csibe és tészta avagy Egy pillanat volt csupán

A történet egyszerű; tésztát kívántam (mint mindig), de valami igazán és Őrülten Jó ízűt.
Lényegében minden adott volt hozzá, husi, paradicsom, bébispenót, fokhagyma...
De vajon azért, mert spenót, kötelező fokhagymát használni?
Persze, hogy nem; de valamiért mégsem merünk kilépni a szokványokból, pedig egy kis „Fantáziával, Bátorsággal ” mindent lehetséges.
Tudom, ha valaki meghallja a spenót nevét, egyből, egy kellemesen fokhagymás íz párosul mellé. Amikor pedig ez nincs, akkor meg olyan... hiányérzetünk van, vagy mi.
Vajon miért van ez?
Itt megint csak azon a véleményen vagyok, hogy nem merünk! ezért inkább elfogadjuk, beérjük a megszokottal, és elvegetálunk vele, akár életünk végéig.
Példának okáér, nálam temérdek ötletet találhattok a Mozzarellára is, naná, hogy nem csak paradicsommal és bazsalikommal.
Na, de viszza a mai tésztához... 




IZGALMAS CSIRKEHÚSOS PENNE, 
     SPENÓTTAL ÉS ROZMARINGGAL
Hozzávalók:
50 dkg csirkemell
2 fej vöröshagyma
10-15 dkg bébispenót
2 db paradicsom (20 dkg)
20 dkg penne
1 db kisebb citrom leve
rozmaring

Ha ügyesen összehangoljuk a munkánkat a ragu, és a tészta egyszerre készül el! 

A tésztát kifőzzük.
Közben a csirkemellet, a penne méretéhez hasonlóra csíkozzuk (de lehet kisebb is).
A vöröshagymát felaprítjuk, a paradicsomot kis kockákra daraboljuk.
Olívaolajon addig sütjük a csirkecsíkokat, amíg kifehérednek (1-2 perc), aztán hozzáajuk az aprított hagymát, amikor kezd szépen piruni, jöhet a paradicsom, megsózzuk, ráfacsarjuk a citromlevét és 5 percig rotyogtatjuk. (Szükség esetén, kis vizet is adhatunk hozzá.)
Felaprítjuk a rozmaringot, a spenótot pedig jól megmossuk, lecsepegtetjük; ha nem bébi spenóttal dolgozunk, akkor egyszer-kétszer átvagdoshatjuk, vagy épp meg is tépkedhetjük.
Ahogy a tészta megfőtt, átszűrjük a forró, húsos-paradicsomos raguba, rászórjuk a spenótleveleket és a rozmaringot; aztán a tűzről már levéve alaposan összeforgatjuk, frissen tálaljuk, igény esetén reszelt sajtot kínálhatunk mellé. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése