A múltkori bejegyzésemben írtam, hogy nem csak a megszokott formában, illetve ízesítéssel lehet elkészíteni a kedvenc mannáinkat. Akkor épp a spenótból, pontosabban a spenótos ételből maradt ki a fokhagyma; és a sok bölcsességem végén utalást tettem arra is, hogy a mozzarellát sem csak paradicsommal és bazsalikommal lehet csemegézni.
Egyébiránt mint azt akkor, most is jelezem a mozzarellára nem is kevés variációt lelhettek itt nálam.
Na, de ha már egyszer összehoztam a spenótot és a mozzarellát egy szövegben, akkor nem tehettem mást, mint...
BÉBI SPENÓT, MOZZARELLÁVAL,
SZALONNÁVAL ÉS CITROMMAL
1 személyre
Hozzávalók:
1 nagy marék spenót (bébi)
1 db mozzarella
2-3 dkg kolozsvári szalonna
1 ger. fokhagyma
citrom
bors, só
olívaolaj
Figyelem!!! viszonylag bonyolult recept következik.
A jól megmosott spenótlevélkéket egy tányérra halmozzuk.
A mozzarellát felszeleteljük és a spenótra helyezzük.
A fokhagymát durvára aprítjuk.
A szalonnát szép vékony csíkokra vágjuk és egy evőkanál olívaolajon mosolygós pirosra pirítjuk, aztán lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a fokhagymát, és egyből adunk még hozzá egy-két kanál olívaolajat.
A sajtra és a spenótra szórjuk a pirult szalonnát, majd a fincsi olajával, és pár csepp frissen facsart citromlével meglocsoljuk, reszelt citromhéjjal és borssal koronázzuk, szükség szerint sózzuk.
Figyelem!!! viszonylag bonyolult recept következik.
A jól megmosott spenótlevélkéket egy tányérra halmozzuk.
A mozzarellát felszeleteljük és a spenótra helyezzük.
A fokhagymát durvára aprítjuk.
A szalonnát szép vékony csíkokra vágjuk és egy evőkanál olívaolajon mosolygós pirosra pirítjuk, aztán lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a fokhagymát, és egyből adunk még hozzá egy-két kanál olívaolajat.
A sajtra és a spenótra szórjuk a pirult szalonnát, majd a fincsi olajával, és pár csepp frissen facsart citromlével meglocsoljuk, reszelt citromhéjjal és borssal koronázzuk, szükség szerint sózzuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése