TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. április 24., csütörtök

...és ezzel mi lesz? 3.

Akkor folytatnám az újrahasznosítást.















HÚSPOGÁCSÁK SONKÁVAL ÉS TOJÁSSAL
Hozzávalók:
45 dkg sertés darálthús
15 dkg fött, füstölt sonka
2 db szikkadt zsemle
2 db főtt tojás
1 db tojás
zsemlemorzsa
majoránna
bors, só
A zsemléket beáztatjuk és kifacsarjuk.
A sonkát és a főtt tojásokat felkockázzuk, majd a darálthússal és a kifacsart zsemlékkel, valamint a nyers tojással alaposan összekeverjük, majoránnával, borssal és sóval ízesítjük. Az így kapott masszából pogácsákat formázunk, zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban, mindkét oldalukról szépen megsütjük.
Köretként, én most tökmagolajos savanyú káposztát kínáltam, amibe egy fej lilahagymát aprítottam. 
Csak 1 jó tanács: amikor húspogácsát, fasírtot készítünk, nem árt egy kis darabka próbasütése, a sósság illetve a íz „ellenőrzésére”.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése