A maradékok újrahasznosítását a füstölthús főzőlevével kezdeném (ha meg van még).
A legtöbben Kaszáslevest készítenek ebből az értékes léből és én is gyakorta ezt t eszem.
Most viszont egy kicsit eltérnék a hagyománytól és egy picit érdekesebb, különlegesebb megoldást eszeltem ki amelyben ismét bátran használom az almát és ŐrültenJó fűszerét a rozmaringot.
FÜSTÖS BURGONYAKRÉMLEVES,
ALMÁVAL ÉS ROZMARINGGAL
Hozzávalók:
1l füstölthús főzőleve
2 dl víz
50 dkg burgonya
1 dl tejszín
1db szép alma (picit lehet savanykásabb)
őrölt rozmaring
szerecsendió
1-2 ek. liszt (sűrűbben vagy hígabban szeretjük)
1-2 ek. liszt (sűrűbben vagy hígabban szeretjük)
A füstöltlé és a víz keverékében (a füstöltlé sósságától függően változhat az aránya) jó puhára főzzük a megtisztított és felkockázott burgonyát, majd simára turmixoljuk. Rozmaringgal és egy kevés szerecsendióval ízesítjük, a tejszínből, a lisztből habarást készítünk és a levesünket besűrítjük. Az almát apró kockákra daraboljuk és a forró levesbe szórjuk, de már nem főzzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése