TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. április 5., szombat

Donum Terrae - A föld ajándéka

Belecseppentem egy (számomra eddig a legizgibb - „feladat”+határidő) receptversenybe a DONUM TERRAE és Tóth-Nacsa Ági azaz a BOLDOG KUKTA felkérésére.
Nagyon jó! sőt így még nem jártam illetve nagyon ritkán; kaptam egy pompás kis magkrémet és ebből illetve ezzel kell (egy darabig csak kéne) előételt készíteni < ennyi.
Oké! Semmi gond! Frankó! Szjli! Összerakom, keverem, kavarom, sütöm, főzöm, oszt'jónapot.
Aszt hittem :/  
De nem szeretném most ennek az esetnek a tragikomikus kórtörténetét részletezni...
Lényeg a lényeg: kevertem, kavartam, sütöttem és az oszt'jónapot előtt egy picivel szinte az utolsó pillanatban (4. próbálkozás) elkészült a mű; és még mindig lenne egy fél napom, ha az éjszakai alvást kihagynám.
Ja! ez a pompás, egetrengető, maximális kulináris élményt nyújtó, termék, mondhatnám a magkrémek királya, a királyok magkrémje, ami minden mást lesöpör a polcról, az nem más mint a MANDULAKRÉM.   
Tiszta szívből ajánlom mindenkinek!














MANDULAKRÉMES PUFFANCS
          MOZZARELLÁVAL, SONKÁBAN SÜTVE
Hozzávalók: 
10 dkg minőségi sonka (8 hajszál vékony szelet)
4 szelet korpás toast kenyér
1 db mozzarella 
2+1 ek. mandulakrém 
1 p. natúr joghurt
2-3 ek. szeletelt mandula
1 db tojás
A korpás toast kenyereket megpirítjuk és kis kockákra vágjuk.
2 evőkanál mandulakrémet és 2 evőkanál joghurtot valamint a tojás sárgáját alaposan összekeverjük.
A sonka szeletekkel kibélelünk egy muffin sütőt (8 luk), majd felkockázzuk a mozzarellát is és a formák aljába osztjuk. 
A tojás fehérjéből  kemény habot verünk.
A pirítós kockákat és a szeletelt mandulát belekeverjük a joghurtos alapba, és vigyázva beleforgatjuk a tojáshabot is, hogy ne törjön nagyon meg. Az így kapott „masszát” ráadagoljuk a mozzarellára, majd a kilógó sonka végekkel betakarjuk és előmelegített sütőben 6 fokozaton 10-15 perc alatt szépen megsütjük.
5-10 perc pihentetés után saláta alapra tálaljuk majd a maradék joghurt és egy kanál mandulakémből készült öntettel meglocsoljuk amihez egy kevés olívaolajat és egy kis chilit is keverhetünk.  

TE IS NYERHETSZ! a verseny, a szavazás, a lájk ITT!

1 megjegyzés: