DOPO PASQUA PENNE
HÚSVÉT UTÁNI PENNE
Hozzávalók:
40 dkg penne
20 dkg főtt, füstölt sonka
3-4 dkg főtt tojás
10 dkg sárgarépa
2 ger. fokhagyma
2 dl tejszín
oregánó
só
A penne tésztát forrásban levő sós vízben kifőzzük.
A sonkát és a főtt tojásokat 0,5 centi darabokra kockázzuk, a fokhagymát pedig apróbbra.
Egy serpenyőben pár kanálnyi olívaolajat hevítünk és kis lyukú reszelőn belereszeljük a sárgarépát, 2-3 percig pároljuk, majd felöntjük a tejszínnel és hozzákeverjük a felkockázott dolgokat, ezután jó sűrűre forraljuk, oregánóval ízesítjük szükség szerint sózzuk és beleforgatjuk a kifőtt tésztát.
Tálaláskor reszelt sajttal megszórhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése