TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2013. augusztus 25., vasárnap

Kisvárosi konyha avagy Varázslat hétköznapokra 1.

Ezzel címmel egy új rovatot indítok útjára, amelyben egyszerű (ŐrültenJó) ötleteket szeretnék adni a hétköznapi gyors (max.:20-30 perc), mégis varázslatosan pompás, a megszokottól talán egy kicsit eltérő ételvariációkhoz.
Ebben a rovatban nem fogok „szégyenkezni” a konzervek és egyéb kész-, félkész  termékektől, sem a Parizer-től, sem a zacskós leves-, mártás-poroktól, de talán még a... sem.
Ezek a termékek nem olyan rosszak (tisztelet a kivételnek), de mindenképp praktikusak és hogy apukámat idézzem:Jók ezek a porlevesek; legalábbis könnyű őket feljavítani.” 
Különösebben márka neveket nem akarok írni, de nálunk, a mi kisvárosunkban nincsen olyan sok üzlet (vagy mégis?) ezek közül is a SPAR-ba és a Penny-be járok túlnyomó részt, tehát ott keressétek az megemlített termékeket.
Miért? A napokban ismét egy számomra hihetetlen kérdéssel: Te már csináltál olyan raviolis tésztát?...és azt hogy kell?... de mivel...? Persze hamarjában egy csomó ötletet zúdítottam a kérdezőre aki csak állt némán, tágra nlt szemekkel, tan a levegőt is ritkábban vette; majd egy (kettő... öt) gondolatnyi szünet után csak annyit mondott: Neked könnyű.
Remélem ettől a ponttól, már mindenkinek :)  














RAVIOLINI,  SZÍNES PAPRIKÁVAL
Hozzávalók:
25 dkg sonkás raviolini (kis méretű ravioli) 
       természetesem bármilyen nagyságú és ízesítésű is megfelel 
3 db szép kaliforniai paprika (piros, zöld, sárga)
       vagy ennek megfelelő mennyiségben, saját termesztésű a kiskertből
5 dkg vaj
4 ek. olívaolaj
1 ek. liszt
2 dl tej
szerecsendió
őrölt kömény
bors, só 
A tészta főző vízét felrakjuk melegedni.
A paprikákat felkockázzuk.
Amikor forr a víz belerakjuk a tésztát.
Közben egy nagy serpenyőben felolvasztjuk a vajat és olívaolajat adunk hozzá; majd belerakjuk a paprika kockákat  (pár darabkát félretehetünk a tálaláshoz) és addig pároljuk lassú tűzön amíg a tészta meg nem fő.
Ha a tésztánk már majdnem elérte a kívánt puhaságot; a paprikára egy csapott evőkanál lisztet hintünk, elkavarjuk és felöntjük tejjel, egy csipetnyi köménnyel és frissen reszelt szerecsendióval (én ezt bátrabban hintettem) ízesítjük, kiforraljuk.
A megfőtt tésztát közvetlen a paprikás raguba szedjük, jól összeforgatjuk és forrón tálaljuk.
Aki lazább szafttal szereti a tésztákat, az nyugodtan adjon hozzá még tejet, amikor látja, hogy a tészta mennyit vett fel. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése