Ismét a báránymáj kerül sorra, és most is egyszerű, lényegében hagyományos módon elkészítve, csak egy kicsike huncutságot vittem bele és persze a köretbe is.
PÁCOLT BÁRÁNYMÁJ, ALMÁS LECSÓS-RIZZSEL
Hozzávalók:
80 kg báránymáj
20 dkg rizs
1 db zöldalma (15-20 dkg)
2 db paprika
2 kisebb paradicsom
1 kis fejvöröshagyma
chili pehely (akár el is hagyható)
só
a páchoz:
kb. 2 dl tej
3-4 ger. fokhagyma (szeletekre, darabokra vágva)
1 ek. Dijoni mustár
3-4 ger. fokhagyma (szeletekre, darabokra vágva)
1 ek. Dijoni mustár
borsikafű
A páchoz valókat egy tálban összekeverjük; a májat nem túl vastagon felszeleteljük, majd a ízesített tejben, legalább másfél napig pácoljuk.
A pácból kivéve, jól lecsepetetjük, leitatgatjuk róla a nedvességet, és egy serpenyőben szépen megsütjük.
A máj sütésére figyeljünk oda, ne süssük túl és inkább a végén sózzunk...!!!
A vöröshagymát felkockázzuk, óvatosan üvegesre sütjük, ráborítjuk a rizst, átforrósítjuk és innen kezdve, a klasszikus rizs készítés szerint járunk el, illetve mielőtt lefednénk egyszerűen a tetjére szórjuk a kis kockákra darabolt almát, paprikát és paradicsomot.
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlés