-Jajj, kicsit meg vagyok csúszva! Jó lesz ebédre gombaleves, meg sütök csirkemellet, rizzsel.
-Ja, jó, ja.
-De, tasakos rizs lesz ám, és porleves!
-Nem számít... Porból lét ettünk ... :)
Megcsörren a telefon. Mindig a legjobbkor, és mindig jó hírekkel.
Az asszonyka arcán kínos mosoly, - oké,- és leteszi a telefont.
-Mi az?- kérdezi a férj.
-Mindjárt itt vannak az Rózsiék. Most mit csináljak :/
-Üsd be a keresőbe Őrülten Jó Ételek :)
ÚJHAGYMÁS CSIRKERAGU AZ ERDŐ ZAMATÁVAL
Hozzávalók:
45 dkg csirkemell
15 dkg kolozsvári szalonna (húsosabb)
1 zacskó Rókagomba krémleves (ínyencek levese)
3-4 szál újhagyma
1 ek. étkezési keményítő
majoránna
bors, só
Elkészítjük a rizst (gyors rizs).
Közben a csirkemellet és a szalonnát egyforma méretűre felcsíkozzuk.
Egy serpenyőben kevéske zsiradékon megpirítjuk a szalonna csíkokat, majd tálkába szedjük és félrerakjuk.
A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a csirkemell csíkokat, sózzuk, borsozzuk és majoránnával ízesítjük. Felöntjük kb.:1,5 dl vízzel és kiforraljuk, ez idő alatt a hús is megpuhul.
A levesporhoz adjuk a keményítőt és a csomagoláson írt 0,5 dl vízzel simára keverjük és ezzel sűrítjük be a ragunkat, amíg sűrűsödik az újhagymát is feldaraboljuk.
Befejező műveletként visszarakjuk a szalonna csíkokat és a hagymát, de már nem forraljuk, hogy a hagyma megőrizze friss roppanóságát.
Párolt rizzsel és frissen tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése