TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2013. augusztus 31., szombat

Kisvárosi konyha avagy Varázslat hétköznapokra 3.

A következő gasztro-story kitalált történet, amennyiben valamelyik része picit is hasonlítana, valós történésre az kizárólag a véletlen műve!

-Jajj, kicsit meg vagyok csúszva! Jó lesz ebédre gombaleves, meg sütök csirkemellet, rizzsel.
-Ja, jó, ja.
-De, tasakos rizs lesz ám, és porleves!
-Nem számít... Porból lét ettünk ... :)
Megcsörren a telefon. Mindig a legjobbkor, és mindig jó hírekkel.
Az asszonyka arcán kínos mosoly, - oké,- és leteszi a telefont.
-Mi az?- kérdezi a férj.
-Mindjárt itt vannak az Rózsiék. Most mit csináljak :/
-Üsd be a keresőbe Őrülten Jó Ételek :)      














ÚJHAGYMÁS CSIRKERAGU AZ ERDŐ ZAMATÁVAL
Hozzávalók:
45 dkg csirkemell
15 dkg kolozsvári szalonna (húsosabb)
1 zacskó Rókagomba krémleves (ínyencek levese) 
3-4 szál újhagyma
1 ek. étkezési  keményítő 
majoránna
bors, só
Elkészítjük a rizst (gyors rizs).
Közben a csirkemellet és a szalonnát egyforma méretűre felcsíkozzuk.
Egy serpenyőben kevéske zsiradékon megpirítjuk a szalonna csíkokat, majd tálkába szedjük és  félrerakjuk.  
A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a csirkemell csíkokat, sózzuk, borsozzuk és majoránnával ízesítjük. Felöntjük kb.:1,5 dl vízzel és kiforraljuk, ez idő alatt a hús is megpuhul. 
A levesporhoz adjuk a keményítőt és a csomagoláson írt 0,5 dl vízzel simára keverjük és ezzel sűrítjük be a ragunkat, amíg sűrűsödik az újhagymát is feldaraboljuk.
Befejező műveletként visszarakjuk a szalonna csíkokat és a hagymát, de már nem forraljuk, hogy a hagyma megőrizze friss roppanóságát. 
Párolt rizzsel és frissen tálaljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése