TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2013. szeptember 4., szerda

Tőtőtt tök

...csak azért, hogy ne essünk pánikba ha valaki megkérdezi:
-Te mit csinálsz a tököddel, ha pici?















HAJDINÁVAL TÖLTÖTT TÖK
Hozzávalók:
2 db zsenge főzőtök (60-70 dkg/db)
15 dkg hajdina
1 db vöröshagyma
3 ger. fokhagyma
10 dkg szalonna
10 dkg trappista sajt
1 db tojás
1 p. tejföl 
olívaolaj
citrom
kakukkfű
bors, só
A rizshez hasonlatos módon párolt hajdinát készítünk, amit zúzott fokhagymával ízesítünk; ha szükségét látjuk, nyugodtan adhatunk hozzá közben még egy kis vizet. 
A szalonnát és a vöröshagymát felkockázzuk.
A tököket megpucoljuk, hosszában félbe vágjuk és a belüket kivájjuk.
Egy serpenyőben megpirítjuk a szalonnát és a hagymát, majd egy nyers tojással együtt a kész párolt hajdinához keverjük, borssal és kakukkfűvel ízesítjük.
Ezután szépen beletöltjük a felezett tökökbe a tetejét reszelt sajttal megszórjuk, sütőben közepes lángon szép pirosra sütjük (kb.:30-35 perc).
Kiegészítőként a tejfölt, olívaolajjal és citromlével kikeverjük, sóval, borssal és kakukkfűvel ízesítjük.
Csak 1 jó tanács: ha a tökünk már „erősebb, keményebb” a sütés elején öntsünk alá egy kevéske vizet és kb.:10-15 percig fólia alatt pároljuk.
TUDTAD? a hagyma „A koleszterinszint csökkentésében is segít, hígítja a vért, és megelőzi a vérrögök kialakulását.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése