Amit ma kínálok nektek az nem más, nem különleges, nem bonyolultabb csak a hagyományos felfrissítése, na meg egy kis plusz :)
CIRÓBÁCSI
CAPRESE SALÁTÁJA
Hozzávalók: 1adagra
1 db mozzarella
5-6 db koktél paradicsom
1/2 ger. fokhagyma
néhány szem kapribogyó
friss bazsalikom
bors, só
olívaolaj
pirítós
A mozzarella sajtot, legalább félórával felhasználás előtt elővesszük, kiszedjük a levéből, felszeleteljük és hagyjuk, hogy átvegye a konyha hőmérsékletét, tehát ne legyen hűtő-hideg.
Közben a koktél paradicsomokat felnegyedeljük, a fokhagymát apró kockákra vágjuk.
Elkészítjük a pirítósokat (én játszottam egy kicsit és nagy méretű pogácsa szaggatóval kiszúrtam; ez egy ötletes megoldás tálaláshoz, ha vendégeink vannak). A meleg pirítósokra egyből rátesszük a felszeletelt mozzarellát és egy-egy bazsalikom levélkét bujtatunk a szeletek közé.
Egy kis serpenyőben két-három kanálnyi olívaolajat felforrósítunk, beledobjuk a paradicsomot, a fokhagymát valamint a kapribogyót, sózzuk, borsozzuk és 10-15 másodperc alatt átforrósítjuk, majd egyből rászedjük, meglocsoljuk vele a sajt szeleteket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése