TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2013. augusztus 21., szerda

Egyszerűen, fűszeresen

Bár bíztam magamban, de ez a tésztaételem a vártnál jobban sikerült. 
A zsálya, a bors és a az a kis fokhagyma bámulatos, „csípős” hangulatot varázsolt a tányéramra.















TEJSZÍNES SPAGETTI,  
   PADLIZSÁNNAL ÉS ZSÁLYÁVAL
Hozzávalók:
35 dkg spagetti
1 db padlizsán
1 fej vöröshagyma 
1 ger. fokhagyma
1,5 dl tejszín
1 dl fehérbor
friss zsálya (bőségesen)
olívaolaj
bors, só
A padlizsán felkockázzuk és olívaolajon szépen megpirítjuk, majd közé dobjuk a szintén kockára vágott vöröshagymát, sózzuk, borsozzuk és először a borral, aztán egy kis vízzel felöntjük. Addig főzzük a padlizsánt amíg szépen (nagyon) megpuhul, ekkor hozzáöntjük a tejszín, beleszórjuk a durvára vágott zsályát és a zúzott fokhagymát, jól kiforraljuk.
Közben a spagettit kifőzzük és a mártásba forgatjuk; forrón tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése