Bár bíztam magamban, de ez a tésztaételem a vártnál jobban sikerült.
A zsálya, a bors és a az a kis fokhagyma bámulatos, „csípős” hangulatot varázsolt a tányéramra.
A zsálya, a bors és a az a kis fokhagyma bámulatos, „csípős” hangulatot varázsolt a tányéramra.
TEJSZÍNES SPAGETTI,
PADLIZSÁNNAL ÉS ZSÁLYÁVAL
PADLIZSÁNNAL ÉS ZSÁLYÁVAL
Hozzávalók:
35 dkg spagetti
1 db padlizsán
1 fej vöröshagyma
1 ger. fokhagyma
1,5 dl tejszín
1 dl fehérbor
friss zsálya (bőségesen)
olívaolaj
bors, só
A padlizsán felkockázzuk és olívaolajon szépen megpirítjuk, majd közé dobjuk a szintén kockára vágott vöröshagymát, sózzuk, borsozzuk és először a borral, aztán egy kis vízzel felöntjük. Addig főzzük a padlizsánt amíg szépen (nagyon) megpuhul, ekkor hozzáöntjük a tejszín, beleszórjuk a durvára vágott zsályát és a zúzott fokhagymát, jól kiforraljuk.
Közben a spagettit kifőzzük és a mártásba forgatjuk; forrón tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése