A soron következő, mégmindig uborkasalátám, olyan mint a szokásos; mégis olyan mintha a világ legjobb éttermében fogyasztanánk egy klasszikus uborkasalátát, kifogástalan, minőségi alapanyagokból; pedig csak lementünk a kertbe, olyan uborkát szedtünk amilyen termett és a többi hozzávalóért sem utaztuk be a világot. Na, jó egy kis kunkort azért tettünk bele és néhány dolgot becseréltünk talán egészségesebb dolgokra :)
Ennek ellenére megígérhetem nektek, hogy akinek ezt felszolgáljátok és belekóstol, az néhány centivel a föld illetve az asztal, szék fölött fog lebegni :)
ROZMARINGOS-MÉZES UBORKASALÁTA, CITROMMAL
Hozzávalók:
4 adagra szánt salátauborka
1 db citrom
2 dl víz
2 ek. méz
1 db szép rozmaring ágacska
1 (2) ger. fokhagyma
bors, só
Az uborkát meghámozzuk, legyaluljuk és lesózzuk.
Elkészítjük a salátalevet.
A citrom héját (csak a sárga részét, a fehér már keserű!) belereszeljük egy tálba és belefacsarjuk a levét, majd hozzákeverjük a mézet, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a vízzel, zúzott fokhagymával és aprított rozmaringgal ízesítjük.
A besózott és jól kinyomkodott uborkát beleforgatjuk a salátalébe majd hűtőszekrényben legalább egy órán át érleljük.
TUDTAD? „A rozmaring jó hatással van a szívre és az emésztőrendszerre is, és gazdag bioaktív olajokban, melyek elpusztítják a mikrobákat, s így leküzdik a megfázást.”
1 db citrom
2 dl víz
2 ek. méz
1 db szép rozmaring ágacska
1 (2) ger. fokhagyma
bors, só
Az uborkát meghámozzuk, legyaluljuk és lesózzuk.
Elkészítjük a salátalevet.
A citrom héját (csak a sárga részét, a fehér már keserű!) belereszeljük egy tálba és belefacsarjuk a levét, majd hozzákeverjük a mézet, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a vízzel, zúzott fokhagymával és aprított rozmaringgal ízesítjük.
A besózott és jól kinyomkodott uborkát beleforgatjuk a salátalébe majd hűtőszekrényben legalább egy órán át érleljük.
TUDTAD? „A rozmaring jó hatással van a szívre és az emésztőrendszerre is, és gazdag bioaktív olajokban, melyek elpusztítják a mikrobákat, s így leküzdik a megfázást.”
Tört uborkát készítettél már? Zacskóban darabosra töröm és utána ízesítem, nagyon más , mint a többi.
VálaszTörléshttp://bloggeranyo.blogspot.hu/2013/08/tort-uborka-salata.html
Hát, még nem, de kifogom próbálni, mert amai nap hárman is ajánlották :)
Törlés