Ezzel címmel egy új rovatot indítok útjára, amelyben egyszerű (ŐrültenJó) ötleteket szeretnék adni a hétköznapi gyors (max.:20-30 perc), mégis varázslatosan pompás, a megszokottól talán egy kicsit eltérő ételvariációkhoz.
Ebben a rovatban nem fogok „szégyenkezni” a konzervek és egyéb kész-, félkész termékektől, sem a Parizer-től, sem a zacskós leves-, mártás-poroktól, de talán még a... sem.
Ezek a termékek nem olyan rosszak (tisztelet a kivételnek), de mindenképp praktikusak és hogy apukámat idézzem:„Jók ezek a porlevesek; legalábbis könnyű őket feljavítani.”
Különösebben márka neveket nem akarok írni, de nálunk, a mi kisvárosunkban nincsen olyan sok üzlet (vagy mégis?) ezek közül is a SPAR-ba és a Penny-be járok túlnyomó részt, tehát ott keressétek az megemlített termékeket.
Miért? A napokban ismét egy számomra hihetetlen kérdéssel: Te már csináltál olyan raviolis tésztát?...és azt hogy kell?... de mivel...? Persze hamarjában egy csomó ötletet zúdítottam a kérdezőre aki csak állt némán, tágra nyílt szemekkel, talán a levegőt is ritkábban vette; majd egy (kettő... öt) gondolatnyi szünet után csak annyit mondott: Neked könnyű.
Remélem ettől a ponttól, már mindenkinek :)
RAVIOLINI, SZÍNES PAPRIKÁVAL
Hozzávalók:
25 dkg sonkás raviolini (kis méretű ravioli)
természetesem bármilyen nagyságú és ízesítésű is megfelel
3 db szép kaliforniai paprika (piros, zöld, sárga)
vagy ennek megfelelő mennyiségben, saját termesztésű a kiskertből
5 dkg vaj
4 ek. olívaolaj
1 ek. liszt
2 dl tej
szerecsendió
őrölt kömény
bors, só
A tészta főző vízét felrakjuk melegedni.
A paprikákat felkockázzuk.
Amikor forr a víz belerakjuk a tésztát.
Közben egy nagy serpenyőben felolvasztjuk a vajat és olívaolajat adunk hozzá; majd belerakjuk a paprika kockákat (pár darabkát félretehetünk a tálaláshoz) és addig pároljuk lassú tűzön amíg a tészta meg nem fő.
Ha a tésztánk már majdnem elérte a kívánt puhaságot; a paprikára egy csapott evőkanál lisztet hintünk, elkavarjuk és felöntjük tejjel, egy csipetnyi köménnyel és frissen reszelt szerecsendióval (én ezt bátrabban hintettem) ízesítjük, kiforraljuk.
A megfőtt tésztát közvetlen a paprikás raguba szedjük, jól összeforgatjuk és forrón tálaljuk.
Aki lazább szafttal szereti a tésztákat, az nyugodtan adjon hozzá még tejet, amikor látja, hogy a tészta mennyit vett fel.
Miért? A napokban ismét egy számomra hihetetlen kérdéssel: Te már csináltál olyan raviolis tésztát?...és azt hogy kell?... de mivel...? Persze hamarjában egy csomó ötletet zúdítottam a kérdezőre aki csak állt némán, tágra nyílt szemekkel, talán a levegőt is ritkábban vette; majd egy (kettő... öt) gondolatnyi szünet után csak annyit mondott: Neked könnyű.
Remélem ettől a ponttól, már mindenkinek :)
RAVIOLINI, SZÍNES PAPRIKÁVAL
Hozzávalók:
25 dkg sonkás raviolini (kis méretű ravioli)
természetesem bármilyen nagyságú és ízesítésű is megfelel
3 db szép kaliforniai paprika (piros, zöld, sárga)
vagy ennek megfelelő mennyiségben, saját termesztésű a kiskertből
5 dkg vaj
4 ek. olívaolaj
1 ek. liszt
2 dl tej
szerecsendió
őrölt kömény
bors, só
A tészta főző vízét felrakjuk melegedni.
A paprikákat felkockázzuk.
Amikor forr a víz belerakjuk a tésztát.
Közben egy nagy serpenyőben felolvasztjuk a vajat és olívaolajat adunk hozzá; majd belerakjuk a paprika kockákat (pár darabkát félretehetünk a tálaláshoz) és addig pároljuk lassú tűzön amíg a tészta meg nem fő.
Ha a tésztánk már majdnem elérte a kívánt puhaságot; a paprikára egy csapott evőkanál lisztet hintünk, elkavarjuk és felöntjük tejjel, egy csipetnyi köménnyel és frissen reszelt szerecsendióval (én ezt bátrabban hintettem) ízesítjük, kiforraljuk.
A megfőtt tésztát közvetlen a paprikás raguba szedjük, jól összeforgatjuk és forrón tálaljuk.
Aki lazább szafttal szereti a tésztákat, az nyugodtan adjon hozzá még tejet, amikor látja, hogy a tészta mennyit vett fel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése