Megvallva az igazat, a következő egyszerű, kis receptem, igazándiból nem is annyira a szendvicsről szól, hanem egy öntetről, mártásról. Bár én most szendvicsbe használtam pompás kiegészítőként, de kínálhatjuk natúr vagy bundázott húsok, zöldségek mellé.
ALMA-MAJONÉZ
ez a mennyiség kb. 4-5 szendvicsbe bőven elég
Hozzávalók:
15 dkg savanykás alma
1 db tojás sárgája
1 dl olaj
1 tk. mustár
porcukor
őrölt rozmaring
szerecsendió
bors, só
A tojás sárgáját kikeverjük egy teáskanál mustárral, majd csurgatva, habverővel, folyamatosan kevergetve hozzákavarjuk az olajat. Az ízesítését, a saját ínyünkre igazítva végezzük, inkább csipetenként és kóstolgatva. Én mindenképp ajánlom, de a rozmaring és a szerecsendió akár el is maradhat, ha a gyengébb ízeket kedveljük. Ezután a meghámozott almát kis lyukú reszelő belereszeljük az majonéz alapba és alaposan összekeverjük, lehűtve kínáljuk.
TUDTAD? „A kutatások eredménye szerint az alma fogyasztása a tüdő működésére is jótékonyan hat.”
A tojás sárgáját kikeverjük egy teáskanál mustárral, majd csurgatva, habverővel, folyamatosan kevergetve hozzákavarjuk az olajat. Az ízesítését, a saját ínyünkre igazítva végezzük, inkább csipetenként és kóstolgatva. Én mindenképp ajánlom, de a rozmaring és a szerecsendió akár el is maradhat, ha a gyengébb ízeket kedveljük. Ezután a meghámozott almát kis lyukú reszelő belereszeljük az majonéz alapba és alaposan összekeverjük, lehűtve kínáljuk.
TUDTAD? „A kutatások eredménye szerint az alma fogyasztása a tüdő működésére is jótékonyan hat.”
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése