TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2013. január 31., csütörtök

Gyors leves (nem zacskós)

Nem tartozom a levesimádók rangsorának kiemelkedő rétegébe, sajnos. Pontosabban fogalmazva, akár több napot (egymásután) is eltudok tölteni leves nélkül; pedig szeretem én a levest. Sőt azon a véleményen vagyok, hogy a leves készítés nem a legördöngösebb dolgok közé tartozik. Szinte pillanatok alatt össze lehet dobni egy egyszerű levest, csak jól át kell gondolni mit is akarunk. Például egy igaz jó marhagulyásnak vagy dögös hús-, csont- levesnek ne álljunk neki, ha csak 30-40 percünk van. Amennyiben mindenáron húsos levest szeretnénk akkor, válasszuk a szárnyashús, de annak is inkább a mell részét.
A soronkövetkező egyszerű, gyors, Őrülten Jó levesemnél még arra is „lusta” voltam - annyira nem volt időm, hogy szépen feldaraboljam a hozzávalókat, hanem...
















RESZELT ZÖLDSÉGLEVES, 
        TEJSZÍNNEL ÉS TÁRKONNYAL
Hozzávalók:
30 dkg burgonya
20 dkg sárgarépa
20 dkg zeller
1 fej vöröshagyma
1 ger. fokhagyma (akár el is hagyható) 
2 dl főzőtejszín
1 ek. liszt
tárkony
bors, só 
olívaolaj vagy vaj 
A zöldségeket  és a hagymákat megpucoljuk.
A vöröshagymát félkarikákra szeleteljük és ezzel a mozzanattal a kést félre is tesszük:)
Előkapunk egy reszelőt és a nagy lyukú részén lereszeljük a répát és a zellert.
Egy fazékban zsiradékot melegítünk és rádobjuk a zöldségeket és a hagymát, pár percig pirítjuk őket hogy egy picit a sárgarépa kiadja a színét, majd sózzuk, borsozzuk és tárkonnyal ízesítjük. Ezután felöntjük bő 1 liter vízzel és felforraljuk. Közben lereszeljük a burgonyát (és a fokhagymát) és a k, puháa főzzük. A tejszínt a lisztel elhabarjuk és amikor már minden szépen megpuhult a levesünket besűrítjük (hőkiegyenlítéssel). A levest készre főzzük és forrón tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése