TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2013. január 27., vasárnap

Az első helyezett

Nem akarok magyarázkodni, mert nem és kész!
Úgyis itt a farsang és ilyenkor mindenkinek illik beöltözni. Én idén valószínűleg láthatatlan embernek fogok beöltözni; szépen itthon maradok, a többiek meg csak keressenek.
Tegnap megrendeztem az ételek farsangját a konyhámban, minden jelmez nagyon tetszett, nagyon ügyesek és ötletesek voltak. Az egyik régi ismerősünk, méltán nyerte el az első díjat. Egy régi külső, egy kedvenc belső és egy Őrült ötlet :)














PIZZABUKTA
Hozzávalók:
a tésztához:
35 dkg finomliszt
2 dl tej 
1,5 dkg élesztő
1 tojás 
5 dkg vaj + kenés
1 tk. kristálycukor
1 csipet őrölt kömény
a töltelékhez:
15 dkg gépsonka (szeletelt)
5 dkg füstölt sajt
1 kis dob. paradicsompüré
1 tk. kristálycukor
bazsalikom
oregánó
bors, só 
Hagyományos módon kelt tésztát készítünk. 
Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk; a lisztet sóval és egy csipet őrölt köménnyel elkavarjuk. A szépen felfutott élesztőt és a tojást belekeverjük  a lisztbe; és amikor már kezd összeállni hozzáadjuk az olvasztott vajat és finom, laza, tésztát dagasztunk belőle. (Közben és a nyújtáskor is lisztezhetjük, de csak óvatosan, hogy a tészta nem keménykedjen.) Langyos helyen, ruhával letakarva duplájára kelesztjük.
Ez idő alatt elkészítjük a tölteléket. A sonka szeleteket először félbe, majd megint, tehát négy-négy darabra szeljük, ezután pedig vékony kis csíkokra vágjuk. A sajtot lereszeljük és a sonkával együtt összekeverjük a paradicsompürével, ízesítjük sóval, borssal, egy csapott teáskanál cukorral és a zöldfűszerekkel (egy csöpp fokhagyma sem rontja el).
A megkelt tésztát vékonyra kinyújtjuk (min.: 45x35 cm-esre), és felkockázzuk 5x4 azaz húsz darabkára. A kockákon elosztjuk a tölteléket és ügyesen feltekerjük. Tehát, mintha buktát készítenénk és következőkben is így járunk el. A „buktákat” egy olvasztott vajjal kikent tepsibe rakjuk és a közüket is megvajazzuk, hogy majd könnyen szétváljanak. Túl sűrűn ne rakjuk, mert a tepsiben még egy fél órát-húsz percet kelesztjük. 
Előmelegített, forró sütőben szépen megsütjük.   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése