TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2013. január 25., péntek

Pffh...

Csodálatos, egész nap esik a hó, pontosabban szakad! 
Ródlizni, hóembert építeni nincs kedvem, de még csak hólabdázni sem akarok. 
Marad a tv, turisztikai ismeret terjesztőcsatorna, de jó a világ itt van a szobámba.
Egzotikus szigetek, pálmafák, déligyümölcsök már délelőtt, és még fél ötkor is. 
Csillogás, pompa, fényűző szállodák, fantasztikusan színes, gusztusos éltelek.  
Tengerpart, forróság, fűszoknyás lányok...                                      -anyátok.
A tv sem kell. Jöhet a jó bevált muzsika.
Na kérem, ebben a felocsúdott  hangulatban ihlettem meg a következő ételkreációmat. Édes, fűszeres, pikáns.
Természetesen megint csak abból amit itthon találtam.
Boltba menni ilyen időben!? (még borért se)














PÁROLT PULYKAFALATOK, 
         PIKÁNS ANANÁSZRAGUVAL 
Hozzávalók:
60 dkg pulykamell
1 doboz darabolt ananász konzerv
1 db Kaliforniai paprika (piros)
2-3 ek. méz
olívaolaj
kakukkfű
őrölt gyömbér
durva bors
liszt
 
A pulykamellet félujjnyi vastag szeletkékre daraboljuk. Mindkét oldalukról bátran befűszerezzek és lisztbe forgatva forró olívaolajon elősütjük őket.
A ananász konzerv levét ráöntjük a húsokra és jól kiforraljuk, ag sűrűsödni nem kezd. Megkóstoljuk a szaftot, igény szerint ízesítjük a húsnál használt fűszerekkel; majd egy fedőt dobunk rá és tálalásig félre tesszük.
A jól lecsöpögtetett ananászt és a kockára vágott paprikát olívaolajon szépen megpirítjuk, a végén mézet csurgatunk rá, aztán kissé megkaramelizáljuk; fűszerként itt már csak  kakukkfűvet használunk és egy kicsi sót.
A szaftjával meglocsolva,  párolt rizzsel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése