TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2013. január 10., csütörtök

Nem véletlen

Hallottunk már ölég sok panírozási módszerről és különféle bundás húsokról. Talán ki is próbáltunk jó néhányat; tettünk a panírba morzsába sajtot, magvakat, fűszereket, bátrabbak reszelt zöldségeket, és mára már azt hiszem a chips illetve corn flake's se meglepő. (Elnézést, ha valamit kihagytam volna.) 
Azt, hogy a következő Őrült ötletet mikor, miért és hogyan „kísérleteztem” ki - talán most hagyjuk :/
Egy biztos a NYUGALOM MEGZAVARÁSÁRA alkalmas recept következik :)














SERTÉSKARAJ SZILÁNKOS BUNDÁBAN
Hozzávalók:
4 adag sertéskaraj
1 cs. 8 lapos rétes tészta (most jó az olcsóbb is)
5-8 dkg zsemlemorzsa
liszt
tojás
tárkony
chili por
bors, só
A karaj szeleteket gyengén kiklopfoluk; megsózzuk, borsozzuk és ízesítjük mozsolt tárkonnyal illetve chili porral. A fűszereket  alaposan belenyomkodjuk a húsba és panírozásig (5-10 perc) félre tesszük. 
A réteslapokat egyszerre mind a 8-at kitekerve, kilapítva, szárazon tepsibe fektetjük és pár perc alatt kissé megpirítjuk, kiszárítjuk, majd egy tálban összetörjük, „szilákosítjuk” és zsemlemorzsával dúsítjuk. 
Hagyományos módon: liszt, tojás és a „szilánkos” morzsába forgatva és bő olajban kisütjük; kedvünkre való körettel tálaljuk.
(A zsemlemorzsa mennyiségét csak körülbelül adtam meg, mert ez függhet a szeletek mennyiségétől. Nálam 8 szelet húsra elég, de ha a vége felé úgy látjuk; tegyünk hozzá még egy picit. Próbáltam már simán csak összetört rétestésztába forgatni, de az ölég necces; állagra viszont még érdekesebb.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése