Mindig is próbálgattam olyan étkeket készíteni amikhez nem kell túl sok hozzávaló és az is viszonylag könnyen beszerezhető (szerencsére egyre több az ilyen). Amit viszont nagyon kedvelek az a fűszerek használata. Egy-egy jó fűszerezés akár a szokványos étkeinket is feldobhatja, nem kell túl sokat használni, csak jól és esetenként bátran keverve.
Igen, tudom vannak akik nem ehetnek „nagyon” fűszeres dolgokat mert gyenge, kényesebb, a gyomruk (általában ők hangosabbak és hangoztatják is, hogy nem jó ez a kaja); hát, én picikét sajnálom ezeket az emberkéket és pont.
A többieknek...
CSIBEFALATOK ROZMARINGGAL,
PADLIZSÁNOS PENNÉVEL
Hozzávalók:
30 dkg penne
50 dkg csirkemell filé
1 db padlizsán
15 dkg szeletelt szalonna
2 dl fehérbor (édes)
rozmaring
durva bors
só
A penne tésztát forrásban lévő, sós vízben kifőzzük.
A padlizsánt 1-2 centis darabokra felkockázzuk és egy nagy serpenyőben, olívaolajon szépen megpirítjuk (a padlizsán viszonylag sok olajat felvesz, ezért szükség szerint, de finoman, lottyintsunk hozzá).
A feldarabolt padlizsánt van aki felhasználás előtt kissé lesózza, hogy úgymond a kesernyés íze picit enyhüljön; én ezt ritkán alkalmazom.
Ezután sózzuk meg és öntsük fel a fehérborral (egy kupicányit tegyünk félre), majd jól forraljuk el, úgy hogy éppen csak minimális lé maradjon rajt. A megpuhult padlizsán darabkákat lazán nyomkodjuk szét a keverőkanalunkkal vagy egy villával, burgonyatörővel (nem kell pépesíteni), szórjunk bele durvára őrölt borsot és keverjük bele a megfőtt tésztát.
Közben a szalonnát vastagabb csíkokra vágva pirítsuk meg tegyük félre.
A csirkemellet is kockázzuk fel és a szalonna zsírjában plussz egy kis olívaolajon; sózás nélkül süssük szép pirosra. Amikor megpirult, már megsózhatjuk, szórjuk meg borssal és rozmaringgal, öntsük rá a maradék bort és pár másodperc alatt pároljuk készre.
Tálaláskor a tészta tetejére halmozzuk a csibefalatokat és szórjuk meg a ropogós szalonna darabkákkal.
A többieknek...
CSIBEFALATOK ROZMARINGGAL,
PADLIZSÁNOS PENNÉVEL
Hozzávalók:
30 dkg penne
50 dkg csirkemell filé
1 db padlizsán
15 dkg szeletelt szalonna
2 dl fehérbor (édes)
rozmaring
durva bors
só
A penne tésztát forrásban lévő, sós vízben kifőzzük.
A padlizsánt 1-2 centis darabokra felkockázzuk és egy nagy serpenyőben, olívaolajon szépen megpirítjuk (a padlizsán viszonylag sok olajat felvesz, ezért szükség szerint, de finoman, lottyintsunk hozzá).
A feldarabolt padlizsánt van aki felhasználás előtt kissé lesózza, hogy úgymond a kesernyés íze picit enyhüljön; én ezt ritkán alkalmazom.
Ezután sózzuk meg és öntsük fel a fehérborral (egy kupicányit tegyünk félre), majd jól forraljuk el, úgy hogy éppen csak minimális lé maradjon rajt. A megpuhult padlizsán darabkákat lazán nyomkodjuk szét a keverőkanalunkkal vagy egy villával, burgonyatörővel (nem kell pépesíteni), szórjunk bele durvára őrölt borsot és keverjük bele a megfőtt tésztát.
Közben a szalonnát vastagabb csíkokra vágva pirítsuk meg tegyük félre.
A csirkemellet is kockázzuk fel és a szalonna zsírjában plussz egy kis olívaolajon; sózás nélkül süssük szép pirosra. Amikor megpirult, már megsózhatjuk, szórjuk meg borssal és rozmaringgal, öntsük rá a maradék bort és pár másodperc alatt pároljuk készre.
Tálaláskor a tészta tetejére halmozzuk a csibefalatokat és szórjuk meg a ropogós szalonna darabkákkal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése