TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2012. május 24., csütörtök

Mielőtt lemennél...


Egyre inkább úgy érzem, hogy nem tudom titkolni a szendvicsmániámat és ez talán nem is olyan nagy probléma. Akik pedig vakon megbíznak bennem, azok nem fognak csalódni kreálmányaimban. 
Miért is jó a szendvics? Kézzel fogható és letehető (gondoljunk csak arra a valamiért híressé vált nagy kártyásra: Lord Sandwich-re), a legpraktikusabb mobil étel, hihetetlen sok módon variálható egy kis ötlettel, egy kis fantáziával elhasználható hozzá a maradék, színes és finom, valamint (a másik mániám) nagyon jól ki lehet próbálni a kontrasztos ízeket.
A következő formabontó szendvicsemhez nem írtam anyaghányadot, mert és végülis ebből annyit készítünk amennyit akarunk vagy amennyi anyagunk van hozzá :) és ne feledjétek:
FANTÁZIA, BÁTORSÁG, JÓ ÉTVÁGY !!! 



TEKERT SPÁRGA SZENDVICS
Hozzávalók:
szeletelt kockás kenyér 
   (ezeket a kenyérféléket a jó magyar ember egyszerűen toast -nak hívja, pedig
    az csak egy fajtája, az ilyenféle, formában sütött kenyereknek)
spárga
szardella
mustár
tárkony
kristálycukor
vékonyra szeletelt sajt
durva bors
A spárgaszálakat 3-5 percig forrósban levő, sós vízben főzzük és egyből jeges vízben lehűtjük. 
A kenyérszeletek héját levágjuk és a szeleteket sodrófával kicsit ellapítjuk, hogy könnyen feltudjuk tekerni. Az így kapott lapocskákat vékonyan megkenjük mustárral, megszórjuk egy csipet kristálycukorral és aprított tárkonnyal. 
Az előkészített blansírozott spárgaszálakat rátesszük a kenyérszeletek egyik szélére, mellé fektetünk egy darabka szardellát és szorosan feltekerjük. 
Ezután a tekercseinket rárakjuk a sajtszeletre és szintén szorosan feltekerjük (A sajttal ne! hidegen dogozzunk, célszerű egy órácskával használat előtt elővenni, hogy könnyebben tudjuk tekerni.)
Egy tepsit, sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk és a tekercseinket (értelemszerűen) nyitott részükkel lefelé egymásmellé rakjuk, a tetejét durva borssal, tárkonnyal meghintjük. Előmelegített, forró sütőben 5-6 perc alatt egybe melegítjük, de csak annyira, hogy a sajt egy cseppet megolvadjon és rátapadjon a szendvicseinkre.
 Hidegen és melegen egyformán kínálható.
Még egyszer mondanám: mennyiségeket, nem véletlen, nem írtam; ez csak egy ötlet spárgára hangolva, akár 1-2 darabra is, ha csak magunkat akarjuk kényeztetni :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése