TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2012. május 6., vasárnap

Több mint szendvics 3.

A tegnapelőtti majdnem diétás vacsorám után, íme a mai majdnem diétás reggelim, és annyira egyszerű, hogy az csak na!














REGGELI SPÁRGÁS SZENDVICS
4 db
Hozzávalók:
25 dkg spárga
5 dkg kenyérszalonna
2 db tojás
4 sz. lapkasajt
4 sz. toast kenyér
A spárgát megtisztítjuk és felkarikázzuk. 
A szalonnát felkockázzuk, majd egy serpenyőben elkezdjük pirítani, csak is szükség szerint, pár csepp olívaolajat adhatunk hozzá, de ne vigyük túlzásba. Amikor a szalonna félig pirult állapotban van, hozzáadjuk a felkarikázott spárgát és még pár percig együtt pirítjuk, majd az elhabart tojásokkal egybesütjük, igény szerint sózzuk. 
Közben megpirítjuk a toast kenyereket és kicsomagoljuk a sajtokat :) A megsült és még forró spárgás-tojást ráhalmozzuk a pirítós szeletekre és egyből letakarjuk a lapkasajtokkal. Ha ügyesen és elég gyorsan dolgozunk akkor a sajtszeletek krémessé olvadnak a szendvicseinken. 
Ennyi az egész... na és az íze!
ui.: a könnyebb kézbefoghatóság érdekében a tetejére szintén helyezhetünk egy szelet pirítóst; de pirítás nélkül is befedhetjük, sőt így egy meglepően új textúrát kapunk: a pirítós, a roppanós spárga, a krémes sajt és egy puha kenyér, én biztos kipróbálnám!
Ja, már ki is próbáltam :)  

2 megjegyzés: