TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2012. május 28., hétfő

Phff...

Sajnos beigazolódni látszik az a megállapítás, hogy az ember életkora amilyen mértékben nő, a memóriája vele párhuzamosan és egyforma sebességgel csökken. Nem mondanám ezt, ha nem lennék érintett a dologban, de egyre gyakrabban szembesülnöm kell ezzel a "tragédiával". Egy visszatérő problémát mindenképp el kell mondanom nektek. 
Én a hétköznapok sűrűjében a napi gondok, dolgok, elintéznivalók zűrös forgatagában szinte mindig megfeledkezem, illetve csak hétvégére jut eszembe az, hogy diétázom. Na, ilyenkor megrázom magam és egy finom salátával zárom a hetet. Megnézem mi van hűtőben, semmi (jégsaláta, feta, kefir, ilyesmi), de valaki már megint égve hagyta a villanyt; mindegy ugorgyunk... 














ZSÁLYÁS ÚJ HAGYMASALÁTA, FETÁVAL
Hozzávalók:
20 dkg feta sajt
2 cs. új hagyma
1 dob. kefir
1 tub. majonéz (nagy)
jégsaláta
zsálya
durva bors 
pirítós
A új hagymát felkarikázzuk, ráöntjük a majonézt, a kefirt, borsozzuk és bátran fűszerezzük zsályával (a szárított zsályát, én még a tenyeremben átszoktam morzsolni és a nagyobb darabokat, szálakat kidobom belőle). Ezután hozzáadjuk, a folyamatosan vízbe mártott késsel kockára vágott fetát, alaposan összekeverjük és jól lehűtjük.
Tálaláskor a salátából alapot rakunk, ráhalmozzuk a zsályás-fetás hagymasalátát és megszórjuk pirítós kockákkal.  



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése