Amikor eme Őrültségem elkészült és gondolkodás nélkül befaltam, azon gondolkodtam mit is írhatnék ide elé...?! 😯
Aztán csak ennyi jutott a "eszembe" hogy: Jól van Csabi💚
Aztán csak ennyi jutott a "eszembe" hogy: Jól van Csabi💚
SPÁRGÁS PULYKAROLÁD
PARADICSOMOS KÖLESSEL
PARADICSOMOS KÖLESSEL
Hozzávalók:
4 db 15 dkg-s pulykamell szelet
1 cs. fehérspárga (kb.20 szál)
8-10 dkg reszelt sajt
4 tk. mustár
friss kapor
bors, só
liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz
20 dkg köles – 7 dl víz
10-12 dkg koktélparadicsom
½ fej vöröshagyma
őrölt kömény
só
vaj és olívaolaj
A spárgát megtisztítjuk, -alsó fás részét eltávolítjuk kb.2 centi, aztán a felső „síp”részéig szép vékonyan meghámozzuk- ezután forrásban levő sós vízben 5-8 (ez függhet a spárga vastagságától) percig főzzük és hideg (jeges) vízben egyből lehűtjük, (tehát blansírozzuk).
A pulykamell szeleteket kiklopfoljuk sózzuk, borsozzuk megkenegetjük 1-1 teáskanálnyi mustárral, megszórjuk reszelt sajttal és egy jó adag aprított kaporral, ráfektetjük a spárgaszálakat, majd ügyesen feltekerjük.
4 db 15 dkg-s pulykamell szelet
1 cs. fehérspárga (kb.20 szál)
8-10 dkg reszelt sajt
4 tk. mustár
friss kapor
bors, só
liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz
20 dkg köles – 7 dl víz
10-12 dkg koktélparadicsom
½ fej vöröshagyma
őrölt kömény
só
vaj és olívaolaj
A spárgát megtisztítjuk, -alsó fás részét eltávolítjuk kb.2 centi, aztán a felső „síp”részéig szép vékonyan meghámozzuk- ezután forrásban levő sós vízben 5-8 (ez függhet a spárga vastagságától) percig főzzük és hideg (jeges) vízben egyből lehűtjük, (tehát blansírozzuk).
A pulykamell szeleteket kiklopfoljuk sózzuk, borsozzuk megkenegetjük 1-1 teáskanálnyi mustárral, megszórjuk reszelt sajttal és egy jó adag aprított kaporral, ráfektetjük a spárgaszálakat, majd ügyesen feltekerjük.
-Természetesen használhatunk pikánsabb, csípős Pl. Dijoni mustárt 😉✌
-Ha a spárgáinkat túl hosszúnak találjuk, vágjuk rövidebbre vagy ha marad egy-két szál, azt daraboljuk fel és a köleshez adhatjuk.-
A roládjainkat a hagyományos módszerrel bepanírozzuk, aztán bő olajban kisütjük.
A kölest alaposan átmossuk; 7 deci vizet sóval és egy kevéske köménnyel ízesítve felforralunk, amikor forr beleöntjük a kölest elkeverjük, majd kis lángon a rizshez hasonlatos módon készre főzzük/pároljuk.
A vöröshagymát felaprítjuk, vaj és olívaolaj keverékén aranysárgára pirítjuk, kis kockára vágott koktélparadicsomot adunk hozzá -és a maradék spárgát- és a kész köleshez keverjük.
-Ha a spárgáinkat túl hosszúnak találjuk, vágjuk rövidebbre vagy ha marad egy-két szál, azt daraboljuk fel és a köleshez adhatjuk.-
A roládjainkat a hagyományos módszerrel bepanírozzuk, aztán bő olajban kisütjük.
A kölest alaposan átmossuk; 7 deci vizet sóval és egy kevéske köménnyel ízesítve felforralunk, amikor forr beleöntjük a kölest elkeverjük, majd kis lángon a rizshez hasonlatos módon készre főzzük/pároljuk.
A vöröshagymát felaprítjuk, vaj és olívaolaj keverékén aranysárgára pirítjuk, kis kockára vágott koktélparadicsomot adunk hozzá -és a maradék spárgát- és a kész köleshez keverjük.
Amennyiben tartunk a "túl nagy" roládoktól,
felezzük meg a szeleteket és a spárgákat 👍
...így már No majré! 😉
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése