TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2021. április 10., szombat

Spárga és köles avagy Nem gondolkodtam, csak egy picit

Amikor eme Őrültségem elkészült és gondolkodás nélkül befaltam, azon gondolkodtam mit is írhatnék ide elé...?! 😯
Aztán csak ennyi jutott a "eszembe" hogy: Jól van Csabi💚











SPÁRGÁS PULYKAROLÁD
  PARADICSOMOS KÖLESSEL
Hozzávalók:
4 db 15 dkg-s pulykamell szelet
1 cs. fehérspárga (kb.20 szál)
8-10 dkg reszelt sajt
4 tk. mustár
friss kapor
bors, só
liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz
20 dkg köles – 7 dl víz
10-12 dkg koktélparadicsom
½ fej vöröshagyma
őrölt kömény

vaj és olívaolaj
A spárgát megtisztítjuk, -alsó fás részét eltávolítjuk kb.2 centi, aztán a felső „síp”részéig szép vékonyan meghámozzuk- ezután forrásban levő sós vízben 5-8 (ez függhet a spárga vastagságától) percig főzzük és hideg (jeges) vízben egyből lehűtjük, (tehát blansírozzuk).
A pulykamell szeleteket kiklopfoljuk sózzuk, borsozzuk megkenegetjük 1-1 teáskanálnyi mustárral, megszórjuk reszelt sajttal és egy jó adag aprított kaporral, ráfektetjük a spárgaszálakat, majd ügyesen feltekerjük.
-Természetesen használhatunk pikánsabb, csípős Pl. Dijoni mustárt 😉✌
-Ha a spárgáinkat túl hosszúnak találjuk, vágjuk rövidebbre vagy ha marad egy-két szál, azt daraboljuk fel és a köleshez adhatjuk.-
A roládjainkat a hagyományos módszerrel bepanírozzuk, aztán bő olajban kisütjük.
A kölest alaposan átmossuk; 7 deci vizet sóval és egy kevéske köménnyel ízesítve felforralunk, amikor forr beleöntjük a kölest elkeverjük, majd kis lángon a rizshez hasonlatos módon készre főzzük/pároljuk.
A vöröshagymát felaprítjuk, vaj és olívaolaj keverékén aranysárgára pirítjuk, kis kockára vágott koktélparadicsomot adunk hozzá -és a maradék spárgát- és a kész köleshez keverjük.







Amennyiben tartunk a "túl nagy" roládoktól,
felezzük meg a szeleteket és a spárgákat 👍
...így már No majré!  😉

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése