Na jó, az elején kell egy kicsit darabolni.
Persz az ujjakra vigyázni kell ☝ ...és a régiekre is 😜
TEJES-ZÖLDSÉGES VARGÁNYALEVES
Hozzávalók:
40 dkg vargánya
1 sz. sárgarépa
1 sz. petrezselyemgyökér
1 nagy fej vöröshagyma
2-3 ger. fokhagyma
2 dl tej
1-2 ek liszt
babérlevél
fűszerpaprika
majoránna
lestyán
kömény
bors, só
A vargányát megtisztítjuk,
feldaraboljuk.
A vöröshagymát és a zöldségeket
szintén megtisztítjuk és egyformán 0,5-1 centis kockákra daraboljuk, aztán
együtt finoman lepirítjuk.
Ezután hozzáadjuk a vargányát, még
egy percig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, meghintjük egy kevéske fűszerpaprikával,
zúzott fokhagymával köménnyel, majoránnával, lestyánnal és 1 babérlevéllel ízesítjük.
Vízzel felöntve kívánt puhaságúra
főzzük, majd a tejből és lisztből készült habarással besűrítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése