TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2020. szeptember 2., szerda

Vargánya és zöldség avagy Szedtek, kaptam, főztem

Nincs ezzel semmi cécó.
Na jó, az elején kell egy kicsit darabolni.
Persz az ujjakra vigyázni kell ...és a régiekre is 😜















TEJES-ZÖLDSÉGES VARGÁNYALEVES
Hozzávalók:
40 dkg vargánya
1 sz. sárgarépa
1 sz. petrezselyemgyökér
1 nagy fej vöröshagyma
2-3 ger. fokhagyma
2 dl tej
1-2 ek liszt
babérlevél
fűszerpaprika
majoránna
lestyán
kömény
bors, só
A vargányát megtisztítjuk, feldaraboljuk.
A vöröshagymát és a zöldségeket szintén megtisztítjuk és egyformán 0,5-1 centis kockákra daraboljuk, aztán együtt finoman lepirítjuk.
Ezután hozzáadjuk a vargányát, még egy percig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, meghintjük egy kevéske fűszerpaprikával, zúzott fokhagymával köménnyel, majoránnával, lestyánnal és 1 babérlevéllel ízesítjük.
Vízzel felöntve kívánt puhaságúra főzzük, majd a tejből és lisztből készült habarással besűrítjük.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése