TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2020. szeptember 29., kedd

Oldalas és kávé avagy Kikeveretem

A napokban a bevásárláskor megakadt a szemem egy kávés vagy kávéval ízesített pác fűszerkeveréken. 
No, nem is kellett sok hozzá, hogy vegyek egy jó darabka, szimpatikus oldalast é otthon kipróbáljam... nem a fűszerkeveréket, hanem az ízét. 
Az, hogy ott és akkor, az miből, mivel készült nem tudom, mert nem volt ott az olvasószemem, csak azt tudtam elolvasni, hogy kávé... 😎
Remélem ez volt ráírva és remélem arra a tasakra...
Sebaj, hazaértem és kikevertem a magam variációját és egy biztos, hogy  kávé van benne 😉










SÜLT OLDALAS KÁVÉS PÁCBAN ÉRLEVE
            PIRÍTOTT KELBIMBÓVAL
Hozzávalók:
1-1,20 kg oldalas
-a pác:
1 ek. mustár (bőven)
1 kis dob. paradicsompüré
2 ger. zúzott fokhagyma
2-3 teáskanál finomra őrölt kávé
8 ek. olívaolaj
rozmaring
kakukkfű
chili -por, -pehely, -paszta
-a köret:
80 dkg kelbimbó
2 kisebb fej lilahagyma
15 dkg koktélparadicsom
rozmaring
kakukkfű

A pác hozzávalóit jól összekeverjük.
Az oldalast eldaraboljuk, majd a páccal alaposan bekenjük, betapicskoljuk és legalább 1 napig hűtőben érleljük.










Egy tepsibe pakoljuk és megsózzuk a bepácolt húsokat, meglocsoljuk egy kis olajjal, picike vizet öntünk alá és 180 fokos sütőben 40-45 percig fólia alatt sütjük, pároljuk, aztán a fóliát levéve erősebb hőfokon (kb.200) újabb 40-45 perc alatt puhára, pirosra sütjük. -Figyeljünk rá és ha gondoljuk a levével, szaftjával öntözgessük.-

A kelbimbót megtisztítjuk  -az alsórészét kicsit levágjuk, a külső csúnyább leveleit eltávolítjuk- aztán, metéltre vagy gerezdekre vágjuk.
Egy nagy serpenyőben forró zsiradékon elkezdjük pirítani a kelbimbót, amikor kezd már pirulni, finoman megsózzuk, hozzáadjuk az időközben szeletekre, keskeny gerezdekre vágott lilahagymát, majd az utolsó 1 percben a megfelezett koktélparadicsomot, szintén kakukkfűvel és rozmaringgal ízesítjük.
Ha nincs ellenünkre, tálaláskor azzal a fincsi szaftjával locsoljuk meg.





 

 
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése