...egyébként ilyent, ilyesmit viszonylag gyakran megkívánok, aztán fogok egy darabka halat -"szinte mindegy" miféle, de azért a minőségibbeket helyezem előre a sorban 😉- általában lazac, de készítettem már jófajta! hekkfiléből is 😲-.
Nagy mutatvány nincs a dologban, egyenlő arányban keverek össze fehérborecetet és vizet, pici só, bátrabban cukor, jó adag friss kapor és lilahagyma, tálaláskor bors.
Tehát a bonyolult recept: lilahagymát karikára vágom, a felét egy jól lezárható doboz aljára rakom, ráhelyezem a filéket, aztán ismét lilahagyma (akár vöröshagyma is lehet) és felöntöm a kikevert fehérborecetes lével, hogy épp ellepje.
A dobozt lezárva kb.két napig hűtőben érlelem.
Tálaláshoz héjában megfőzöm a burgonyát, amikor kicsit már meghűlt megpucolom, karikákra vágom, tányérra rendezem és finom, savanykás, kapros lazacfilét a tetejére teszem, bátran meglocsolom a levével és egy kis olívaolajjal és ahogy S.J.-től hallottam jöhet egy nagy bors puszi 😁
Csak 1 tipp: szerintem ez a kombó akkor az igazi, ha a burgonya még egy picit langyos👍 ...természetsen, klaszzikusan salátafélékkel, pirítóssal is pompás kis vacsi lehet.
SAVANYÍTOTT KAPROS LAZACFILÉ
LILAHAGYMÁVAL ÉS BURGONYÁVAL
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése