De vajon mivel ízesítsem, ha csak zsálya (lenne) van itthon, meg... 😏
SZŰZÉRMÉK
KOLBÁSZHÚSSAL
ÉS VARGÁNYÁVAL
KOLBÁSZHÚSSAL
ÉS VARGÁNYÁVAL
Hozzávalók:
60-80 dkg szűzpecsenye
25 dkg vargánya
1-2 sz. sütnivaló kolbász
10 dkg csemegeuborka
zsálya
bors, só
köretnek krumplikása
A nyers kolbászról lefejtjük a bőrét,
a húsát/töltelékét egy serpenyőbe „morzsoljuk” és elkezdjük sütni úgy, hogy
közben a keverőkanállal apróbb darabokra szét nyomkodjuk, mintha darált hús lenne
(végül is az 😊).
Amikor már szép apró, hozzáadjuk az
időközben megtisztított és feldarabolt vargányát.
5-10 perc kevergetés, sütés után aprított
zsályával ízesítjük, karikákra vágott csemegeuborkát adunk hozzá és
összemelegítjük; szükség szerint sózzuk borsozzuk.
A szűzpecsenyét lehártyázzuk,
felszeleteljük, kicsit meglapogatjuk, sózzuk, borsozzuk és serpenyőben szépen
megsütjük, tálalásig melegen tartjuk.
Köretként krumplikását ajánlok,
ami nem más, mint egy főzővizével hígított hagymás tört burgonya.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése