TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2019. július 31., szerda

Kacsa és bor avagy Ma

Ma egy tipikus keddi nap volt...
Reggel felkeltem, tettem-vettem, elintéztem az átlagos hétköznapi dolgaimat, meg ilyesmi..
Végül is majdnem minden nap ilyen, csa...
Mi?
Hogy micsoda? 
Szerda.
Szerda van?!  Há' jókor szóltok!
Mert a szerda az más... 
Szóval szerda, akkor valószínűleg azért ettem ilyen finomságot.
Hm.
Szerda, hát ez jó.
















VÖRÖSBORBAN SÜLT KACSACOMB,
      ZÖLDSÉGES-BURGONYÁVAL
Hozzávalók:
4-8 db kacsacomb (fiatal)
2,5 dl vörösbor
4-5 ger. fokhagyma
babérlevél
kakukkfű
bors, só
vaj
80 dkg burgonya
1 szál sárgarépa
1 szál petrezselyem
petrezselyem zöldje
A megtisztított kacsacombokat sóval, borssal és kakukkfűvel alaposan bedörzsöljük, 1-2 órára hűtőben érleljük.
Egy tepsit finoman! kizsírozzunk és belepakoljuk a combokat, 4-5 gerezd félbe(negyedbe)vágott fokhagymát, 1-2 darab babérlevélet mellé szórunk, aztán felöntjük a vörösborral és fóliával betakarva 185-190 fokos sütőben kb.2 órát sütjük, pároljuk.
A tepsi alján maradt szaftban a fokhagyma darabokat egy villa segítségével szétnyomkodjuk, majd még melegen egy darabka vajat belekeverünk.
A burgonyát és a zöldségeket szép egyforma kockákra vágjuk és sós vízben megfőzzük (a zöldségeket 3-5 perccel előbb dobhatjuk a vízbe.
Amikor zöldségek roppanós puhára főttek, leszűrjük, forró zsiradékon megpirítjuk, szükség szerint sózzuk és egy jóadag aprított petrezselyem zölddel frissítjük.
Tálaláskor a combokat a szafttal feltétlen locsoljuk meg.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése