Reggel felkeltem, tettem-vettem, elintéztem az átlagos hétköznapi dolgaimat, meg ilyesmi..
Végül is majdnem minden nap ilyen, csa...
Mi?
Hogy micsoda?
Szerda.
Szerda van?! Há' jókor szóltok!
Mert a szerda az más...
Szóval szerda, akkor valószínűleg azért ettem ilyen finomságot.
Hm.
Szerda, hát ez jó.
VÖRÖSBORBAN
SÜLT KACSACOMB,
ZÖLDSÉGES-BURGONYÁVAL
Hozzávalók:
4-8 db
kacsacomb (fiatal)
2,5 dl
vörösbor
4-5 ger.
fokhagyma
babérlevél
kakukkfű
bors, só
vaj
80 dkg
burgonya
1 szál
sárgarépa
1 szál
petrezselyem
petrezselyem
zöldje
A
megtisztított kacsacombokat sóval, borssal és kakukkfűvel alaposan bedörzsöljük,
1-2 órára hűtőben érleljük.
Egy tepsit
finoman! kizsírozzunk és belepakoljuk a combokat, 4-5 gerezd félbe(negyedbe)vágott fokhagymát, 1-2 darab babérlevélet mellé szórunk, aztán felöntjük a vörösborral és
fóliával betakarva 185-190 fokos sütőben kb.2 órát sütjük, pároljuk.
A tepsi alján
maradt szaftban a fokhagyma darabokat egy villa segítségével szétnyomkodjuk, majd
még melegen egy darabka vajat belekeverünk.
A burgonyát
és a zöldségeket szép egyforma kockákra vágjuk és sós vízben megfőzzük (a zöldségeket
3-5 perccel előbb dobhatjuk a vízbe.
Amikor
zöldségek roppanós puhára főttek, leszűrjük, forró zsiradékon megpirítjuk, szükség
szerint sózzuk és egy jóadag aprított petrezselyem zölddel frissítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése