Nyííí-grr-uhh-ááh-jjaj-jujj-nyaff....
Ma sikerült ismét lusta-napot tartanom amivel nem is lenne gond, de ez már majdnem a másokdik volt ezen a héten 😩😵
No de azért enni csak kellet valamit, amivel nincs sok dolog és mégis fincsi.
Hát -öndicséret nélkül- szerintem egíszen joll sikerált 😁
PAPRIKÁS
CSIRKEFALATOK
ZELLERES HAJDINÁVAL
Hozzávalók:
60 dkg
csirkemell
10 dkg bacon
40 dkg
paprika
1 fej
vöröshagyma
2 ger.
fokhagyma
1 p. tejföl
(175g)
2 ek. liszt
1-2 db
babérlevél
fűszerpaprika
őrölt kömény
majoránna
bors, só
hajdina és szárzeller
A csirkemellet
falatnyi darabokra vágjuk és egy kevéske zsiradékon pár perc alatt elősütjük,
fóliával letakarva félretesszük.
A
vöröshagymát és a bacon felaprítjuk, abba az edénybe amelyikben a húsokat elősütöttük,
együtt üvegesre sütjük, meghintjük fűszerpaprikával sóval, borssal, majoránnával, köménnyel, 1-2 babérlevéllel ízesítjük, hozzáadunk 2 gerezd zúzott fokhagymát, elkeverjük,
aztán egy kis vízzel felöntve, 5 percig lassan forraljuk.
Közben a
paprikát feldaraboljuk és az elősütött húsfalatokkal együtt az alaphoz adjuk.
Ismét
felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és kb. 10 perc alatt készre főzzük, befejező
műveletként tejfölből és lisztből készült habarással besűrítjük.
A hajdinát a
rizshez hasonlatos módon készítjük el, amihez már az elején 1-2 szál, kis
kockára darabolt szárzellert adunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése