TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2019. július 29., hétfő

Csirke és paprika avagy Nyiff-nyaff


Nyííí-grr-uhh-ááh-jjaj-jujj-nyaff....
Ma sikerült ismét lusta-napot tartanom amivel nem is lenne gond, de ez már majdnem a másokdik volt ezen a héten 😩😵
No de azért enni csak kellet valamit, amivel nincs sok dolog és mégis fincsi.
Hát -öndicséret nélkül- szerintem egíszen joll sikerált 😁















PAPRIKÁS CSIRKEFALATOK
   ZELLERES HAJDINÁVAL
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
10 dkg bacon
40 dkg paprika
1 fej vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
1 p. tejföl (175g)
2 ek. liszt
1-2 db babérlevél
fűszerpaprika
őrölt kömény
majoránna
bors, só
hajdina és szárzeller
A csirkemellet falatnyi darabokra vágjuk és egy kevéske zsiradékon pár perc alatt elősütjük, fóliával letakarva félretesszük.
A vöröshagymát és a bacon felaprítjuk, abba az edénybe amelyikben a húsokat elősütöttük, együtt üvegesre sütjük, meghintjük fűszerpaprikával sóval, borssal, majoránnával, köménnyel, 1-2 babérlevéllel ízesítjük, hozzáadunk 2 gerezd zúzott fokhagymát, elkeverjük, aztán egy kis vízzel felöntve, 5 percig lassan forraljuk.
Közben a paprikát feldaraboljuk és az elősütött húsfalatokkal együtt az alaphoz adjuk.
Ismét felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és kb. 10 perc alatt készre főzzük, befejező műveletként tejfölből és lisztből készült habarással besűrítjük.
A hajdinát a rizshez hasonlatos módon készítjük el, amihez már az elején 1-2 szál, kis kockára darabolt szárzellert adunk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése