Ma hasznosan és finoman akartam tölteni az időt és asszem sikerült.
Napközben hasznosan, este finoman 😁
Napközben hasznosan, este finoman 😁
TÖLTÖTT TÖK, SAJTOSAN
Hozzávalók:
1 db zsenge
főzőtök (kb. 1,3kg)
10 dkg rizs
10 dkg Edami
sajt
1 db tojás
1 ek. tejföl
1 ger.
fokhagyma
8 db koktélparadicsom
(kb.)
lestyán
kapor
bors, só
Szerintem ez
egy egyszerű recept.
Aprított lestyánnal,
kaporral és egy gerezd (egészben) fokhagymával ízesített párolt rizst készítünk,
jó langyosra hűtjük.
Egy darab tojást,
egy evőkanál tejföllel kikeverünk.
A tököt
meghámozzuk, hosszában félbe vágjuk, a belét, -magrészét- egy kanál segítségével
kivájjuk.
Egy tepsibe
sütőpapírt teszünk, belehelyezzük a két fél tököt, ha billegne, finoman vágjunk
neki egy kis talp részt.
A langyos,
fűszeres párolt rizsből kivesszük a fokhagymagerezdet, hozzáadjuk a tejfölös-tojást
és belereszeljük a sajt közel felét, megborsozzuk, aztán alaposan összekeverjük,
ha szükségét látjuk, megsózzuk.
Az így
kapott rizses-sajtos tölteléket egységesen elosztjuk a két fél tökben.
A
koktélparadicsomokat félbevágjuk és szépen, sorban a töltelékre helyezzük,
picit belenyomkodjuk – a koktélparadicsom és a tök méretétől, formájától
változhat a mennyisége. -
A sütőt bemelegítjük
180 fokra.
A maradék
sajtot ráreszeljük a betöltött tökök tetejére és az előmelegített sütőben 45-50
perc alatt szépen megsütjük, a végén, a szebb pirulás érdekében kicsit
ráerősíthetünk.
Kiegészítőként,
egy kis mustárral kikevert tejfölt kínálhatunk, vagy valami kedvünkre való
szószt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése