TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2019. július 18., csütörtök

Tök és sajt avagy Nem csak az időt töltöm

Tökölünk tovább kérem szépen.
Ma hasznosan és finoman akartam tölteni az időt és asszem sikerült.
Napközben hasznosan, este finoman 😁













TÖLTÖTT TÖK, SAJTOSAN
Hozzávalók:
1 db zsenge főzőtök (kb. 1,3kg)
10 dkg rizs
10 dkg Edami sajt
1 db tojás
1 ek. tejföl
1 ger. fokhagyma
8 db koktélparadicsom (kb.)
lestyán
kapor
bors, só
Szerintem ez egy egyszerű recept.
Aprított lestyánnal, kaporral és egy gerezd (egészben) fokhagymával ízesített párolt rizst készítünk, jó langyosra hűtjük.
Egy darab tojást, egy evőkanál tejföllel kikeverünk.
A tököt meghámozzuk, hosszában félbe vágjuk, a belét, -magrészét- egy kanál segítségével kivájjuk.
Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, belehelyezzük a két fél tököt, ha billegne, finoman vágjunk neki egy kis talp részt.
A langyos, fűszeres párolt rizsből kivesszük a fokhagymagerezdet, hozzáadjuk a tejfölös-tojást és belereszeljük a sajt közel felét, megborsozzuk, aztán alaposan összekeverjük, ha szükségét látjuk, megsózzuk.
Az így kapott rizses-sajtos tölteléket egységesen elosztjuk a két fél tökben.
A koktélparadicsomokat félbevágjuk és szépen, sorban a töltelékre helyezzük, picit belenyomkodjuk – a koktélparadicsom és a tök méretétől, formájától változhat a mennyisége. -
A sütőt bemelegítjük 180 fokra.
A maradék sajtot ráreszeljük a betöltött tökök tetejére és az előmelegített sütőben 45-50 perc alatt szépen megsütjük, a végén, a szebb pirulás érdekében kicsit ráerősíthetünk.
Kiegészítőként, egy kis mustárral kikevert tejfölt kínálhatunk, vagy valami kedvünkre való szószt.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése