TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2019. július 26., péntek

Spenót és lazac avagy Tartozás

Ez nem egy mai étkem csak valamiért (valószínűleg a lustaság) most osztom meg Veletek.
Pár hete amikor már kezdett eltelleni mindenki a fincsi friss spenóttal, na akkor kaptam a drága szomszéd nénitől.
Most viszont jól jön, egy kis pihi a cukkinik és a tökök közé.  















EGYSZERŰ SPENÓTOS RIZOTTÓ
   ROPOGÓS LAZACFALATOKKAL
Hozzávalók

25 dkg rizottó rizs
50 dkg friss spenót
2-3 ger. fokhagyma
2 dl fehérbor
10 dkg kemény sajt
40-50 dkg lazacfilé
liszt
bors, só
A megtisztított spenótot egy kevéske olívaolajon megfonnyasztjuk, az utolsó pillanatokban 2-3 gerezd zúzott fokhagymával és egy kis sóval ízesítjük.
A megfonnyadt spenótot egy deszkára tesszük és egy éles késsel csapkodva durvára aprítjuk.
A rizst egy kanálnyi olívaolajon átforrósítjuk, majd hozzáadjuk a bort, kiforraljuk, és felöntjük annyi vízzel, ami épp ellepi, aztán „folyamatosan” kevergetve elfőzzük, elforraljuk, és ismét… és ismét felöntjük, de midig csak annyi vízzel, ami épp ellepi és elforraljuk.
Amikor kezd puhulni, dagadni a rizs az aprított spenótot is belekeverjük és tovább főzzük.
A jó rizottó krémesen szaftos (ezért kell kevergetni, felöntögetni stb.) de a rizs szemek még haraphatóan pattanósak és nincsenek szétfőzve. -Őszintén megvallva és a séf szavaival élve, nekem ez most egy picit túlment-
Amikor kész a rizottónk, belereszeljük, hozzákeverjük a sajt felét ezzel is emeljük a krémességét, szükség szerint sózzuk.
Közben a lazacfilé egy nagyon éles késsel csíkokra vágjuk, megsózzuk, borozzuk, majd lisztbe forgatjuk és forró olajban egy-két perc alatt ropogósra sütjük.
Tálaláskor a rizottó tejére halmozzuk a lazacfalatokat és a maradék sajttal koronázzuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése