Mostanában valahogy a paprikást kívánom, ebben azért biztos van egy kis tejföl mánia is illetve az hogy szeretem a cukkinit. (...és kapok is bőségesen)
Más.
Ez valószínűleg egy jó támadási felület lesz, de nekem mindegy, mert ezt is benyelem, mint kacsa a nokedlit 😁
Szóval nem tudom, mikor, miért találták ki és azt hogy, ki volt az első... de a legtöbb étlapon szereplő Tojásos nokedli a Borjúpaprikás mellé, szerintem felesleges, és az hogy tojásos szerintem értelmezhető pluszt nem ad az paprikáshoz. Viszont nagyon jól elterjedt (ölég régi ügy) így szoktuk meg, ezt szeretették meg velünk... ennyi.
Bocs ha valaki máshogy gondolja...
Egyébként a tojásos nokedli egy egyszerű pompás kis étek, fejes salátával vagy tejfölös uborkával aki ahogy szereti.
No kérem, tegnap naná, hogy tésztával kívántam és valójában nem is paprikás (üssetek-verjetek) mert ugyi került bele egy kis szezonális finomság is ami az ízesítését is befolyásolta.
ÍZLETES BORJÚPAPRIKÁS
CUKKINIVEL ÉS TÁRKONNYAL
Hozzávalók:
80 dkg
borjúlapocka v. comb
1 fej
vöröshagyma
2 db paprika
1 db
paradicsom
50 dkg
cukkini
1-2 ger. fokhagyma
1 ek. Dijoni
mustár
1 p. tejföl
(175g)
1 db
babérlevél
2 ek. liszt
tárkony
őrölt kömény
fűszerpaprika
bors, só
25 dkg kagyló
tészta (nálam:
A borjúhús
felkockázzuk.
A
vöröshagymát felaprítjuk és egy kevéske zsiradékon üvegesre sütjük, majd
hozzáadjuk a húst, aztán amikor kifehéredik, sóval, borssal, köménnyel, babérleéllel ízesítjük, meghintjük fűszerpaprikával elkeverjük és vízzel felöntve pörkölt
módján főzzük.
Közben a
paprikát, a paradicsomot kis kockákra daraboljuk és az első rottyanás után a
húshoz adjuk.
A cukkini
magrészét eltávolítjuk a húsát pedig szintén kockákra vágjuk, és ahogy a hús
puhul, az utolsó kb. tíz percben a pörköltünkhöz keverjük, felöntjük annyi
vízzel hogy épp ellepje, Dijoni mustárral és tárkonnyal ízesítjük, befejező
műveletként tejfölös habarással sűrítjük.
Na ja, nálam természetesen kanalas étek ez a finomság is 😋
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése