TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. május 9., szombat

Spárga és mártás azaz Pastell

Szezonálisan, egyszerűen, gyorsan, ennyi.















GRILLEZETT FEHÉR SPÁRGA, 
  MÉZES-TEJSZÍNES MÁRTÁSSAL 
    ÉS PIRÍTOTT ZABPEHELLYEL
Hozzávalók:
50 dkg fehér spárga
2,5-3 dl tejszín
1 ek. méz
1 tk. dijoni mustár
2 ger. fokhagyma
2-3 ek. zabpehely
színes bors, só
olívaolaj
A megtisztított spárgaszálakat, grillserpenyőben, amit kicsit megkenegetünk olívaolajjal szépen, minden oldalukról meggrillezünk, és forgatáskor is finoman megkenjük őket.
Közben elkészítjük a mártást.
Egy serpenyőben aranybarnára karamellizáljuk a mézet; amikor kezd felhabozni beleszórjuk az apró kockákra darabolt fokhagymát.
Ha már elérte a kívánt szín, felöntjük a tejszínnel, sózzuk, frissen őrölt színes borssal ízesítjük és sűrűre forraljuk, a végén egy teáskanál dijoni mustárral alattomosan pikánssá tesszük.
(A tejszín minőségétől függően, a sűrítésre használhatunk egy kis étkezési keményítőt.) 
A grillezett spárgákat enyhén megsózzuk, tányérra tesszük, meglocsoljuk a mártással, a tetejére pedig néhány csepp olívaolajon pirított zabpelyhet szórunk. 

 

1 megjegyzés: