Amikor nem tudsz dönteni mi is ennél.
...lecsót?
...túrós csuszát?
😁
LECSÓS-TÚRÓS
CSUSZA
Hozzávaló:
80 dkg
paprika
40 dkg
paradicsom
2 fej
vöröshagyma
2 ger.
fokhagyma
25 dkg
csuszatészta
15-20 dkg
kenyérszalonna
50 dkg túró
őrölt kömény
só
sertészsír
A csuszatésztát
kifőzzük.
Lecsót készítünk;
a vöröshagymát félkarikákra vágjuk, sertészsíron üveges sütjük.
A paprikát és
a paradicsomot feldaraboljuk és a hagymához adjuk, megsózzuk, és egy kevés
őrölt köménnyel ízesítjük, majd kívánt puhaságúra pároljuk, arra ügyelve, hogy
túl sok leve ne maradjon. (A kömény
nem fűszere a lecsónak, de el sem rontja, ennek az ételnek, pedig kimondottan jót
tesz.)
A szalonnát
apró kockákra vágjuk és egy pici zsíron szépen megpirítjuk, aztán pörcöket egy
tálkába kiszedjük.
A fokhagymát
szép aprókockákra daraboljuk.
A szalonna pirításánál
visszamaradt zsíron, átmelegítjük, finoman megpirítjuk a kifőtt csuszatésztát,
közben beleszórjuk az fokhagymát, vigyázva, hogy meg ne égjen.
Tálalás előtt
a tésztát összeforgatjuk a lecsóval, tányérra halmozzuk, rámorzsoljuk a túrót,
és a tetejét a szalonnapörccel koronázzuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése