TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2018. július 24., kedd

Lecsó és csusza avagy Kettő az egyben


Amikor nem tudsz dönteni mi is ennél.
...lecsót?
...túrós csuszát?
😁












LECSÓS-TÚRÓS CSUSZA
Hozzávaló:
80 dkg paprika
40 dkg paradicsom
2 fej vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
25 dkg csuszatészta
15-20 dkg kenyérszalonna
50 dkg túró
őrölt kömény
sertészsír
A csuszatésztát kifőzzük.
Lecsót készítünk; a vöröshagymát félkarikákra vágjuk, sertészsíron üveges sütjük.
A paprikát és a paradicsomot feldaraboljuk és a hagymához adjuk, megsózzuk, és egy kevés őrölt köménnyel ízesítjük, majd kívánt puhaságúra pároljuk, arra ügyelve, hogy túl sok leve ne maradjon. (A kömény nem fűszere a lecsónak, de el sem rontja, ennek az ételnek, pedig kimondottan jót tesz.)
A szalonnát apró kockákra vágjuk és egy pici zsíron szépen megpirítjuk, aztán pörcöket egy tálkába kiszedjük.
A fokhagymát szép aprókockákra daraboljuk.
A szalonna pirításánál visszamaradt zsíron, átmelegítjük, finoman megpirítjuk a kifőtt csuszatésztát, közben beleszórjuk az fokhagymát, vigyázva, hogy meg ne égjen.
Tálalás előtt a tésztát összeforgatjuk a lecsóval, tányérra halmozzuk, rámorzsoljuk a túrót, és a tetejét a szalonnapörccel koronázzuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése