Az amit most megosztok veletek, az egy régebbi, úgy mond raktáron heverő étek. Ezt még akkor készítettem, amikor meleg volt, fülledt, kicsit szeles, reggel hűvös, este sörös az időjárás, olyan mint ma...
Hoppá!
Mondhattam volna azt is, hogy ma készült... mindegy... aki gondolja, az ne olvassa el az elejét, siccki, el kell felejteni...
De az ezt a halacskát, ezzel a körettel, ebben a hangulatban, ki kell próbálni!
KUKORICÁBAN SÜLT TILÁPIAFILÉ,
MEDITERRÁN HANGULATBAN
Hozzávalók:
4 adag
tilápiafilé
60 dkg
újkrumpli
20 dkg
koktélparadicsom
4 ger.
fokhagyma
1 db citrom
fekete
olívabogyó
kukoricadara
vagy zsemlemorzsa
rozmaring
olívaolaj
bors, só
A
tilápiafiléket megsózzuk, borsozzuk és megcsepegtetjük a citromlevével, majd
néhány perc pihentetés után alaposan beleforgatjuk, belenyomkodjuk a
kukoricadarába (vagy zsemlemorzsában), és forró olívaolajon szépen megsütjük
(ha csak kisebb serpenyőnk van, ne tuszkoljunk bele, sok szeletet, mert azért
ez a fajta bunda viszonylag „sérülékeny”, de fincsi).
Az újburgonyát
felkarikázzuk, és egy nagyobb edénybe (serpenyő, de akár lehet wok is) kis
lángon, olívaolajon kevergetve, rázogatva, megsózva, elkezdjük párolni, -én nem
használtam vizet-.
Amikor a
burgonya már szépen puhul, hozzászórjuk az olívabogyót, és a koktélparadicsomot,
vékonyan felszeletelt fokhagymával és aprított rozmaringgal ízesítjük.
Tálaláskor citromhéjat
reszelhetünk rá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése