Pl. a mai étkem; mit étkem; mannám! is ilyesmi volt...
...és még rengeteget tudnék(nák) róla beszélni, de lényeg nem változna, ezeket kellett elhasználni, és pont.
KÖRTÉS-ZSÁLYÁS
CSIRKEFALATOK,
FEHÉRBOROS MASCARPONE MÁRTÁSBAN
Hozzávalók:
60 dkg
csirkemell
3 db keményebb
körte*
25 dkg
mascarpone
1 dl
fehérbor + kb. 1 dl víz
zsálya
só
Köretnek
rizs vagy tészta (nálam most épp, basmati és vörös rizs keveréke, a BOLTBAN
vettem, még akció idején, főzéskor pedig 3 db szegfűszeggel ízesítettem.
A csirkemellet
falatnyi darabokra szeleteljük, megsózzuk és egy serpenyőben szépen megsütjük,
majd kiszedjük, félretesszük.
A körte
megrészét eltávolítjuk (igényünk szerint meghámozhatjuk), aztán gerezdekre
vágjuk, és a csirkefalatok sütésére használt serpenyőben, forró zsiradékon 1-2
percig pirítjuk.
Ezután
felöntjük a borral és körülbelül ugyanannyi vízzel, belekeverjük a mascarponét
visszarakjuk a csirkefalatokat, aprított zsályával ízesítjük, szükség szerint
sózzuk, és gyorsan összeforraljuk.
Párolt
rizzsel vagy tésztával tálaljuk.
*Azért
célszerű keményebb körtével készítenünk, mert a főzés során ugyibár puhulni
fog, és pont ezért ez egy gyorsan és frissen készülő manna. Az esetleges
melegítés szintén a körte puhulását eredményezheti 😉
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése