Aztán most, az esti órákban ránéztem a dolgaimra és örömmel láttam, a nézettségem átlépte a 800000 !!! és ez HEPI 😁😁😁
Ezért, illetve ezt köszönve, hama-gyorsan felnyitottam a raktáramat és előszedtem egy kis egyszerű, ízletes mannát.
Ja! és KÖSZIKÖSZI, mert ezt Ti csináltátok 😌😍
BORSOS
CSIRKEMELL,
ÍZLETES BATÁTA KÖRÍTÉSSEL
Hozzávalók:
60 dkg
csirkemell
80 dkg
batáta (édes burgonya)
4-5 ek.
gyöngyhagyma (ecetes)
2-3 db
paradicsom (kb.15 dkg)
petrezselyem
zöldje
kukoricadara
szerecsendió
bors, só
A
csirkemellet felszeleteljük, (igény szerint klopfolhatjuk, de én ezt most kihagytam)
megsózzuk.
A kukoricadarához* nem kevés borsot, és frissen reszelt szerecsendiót keverünk, majd közvetlen a sütés előtt
alaposan beleforgatjuk, belenyomkodjuk a szeleteket.
Egy
serpenyőben, kevéske zsiradékon, mindkét oldalukról szépen megsütjük őket.
A körethez, a
batátát megtisztítjuk, centis kockákra daraboljuk, kissé megsózzuk, és víz
hozzáadása nélkül, olívaolajon, közepes lángon, kevergetve, mozgatva, „saját gőzében” puhára
pároljuk.
A
paradicsomot meghámozzuk, (most kivételesen így csináltam, de különben nem
szoktam) magrészét eltávolítjuk, húsát pedig szintén felkockázzuk és amikor a
batáta, már haraphatóan puha, a gyöngyhagymával együtt beleszórjuk, szükség szerint
sózzuk, borsozzuk, készre pároljuk, a végén jó szokásom szerint, petrezselyemzölddel frissítjük
*Kukoricadara
mennyiséget nem írtam, mert ezt a hússzeletek nagysága is befolyásolhatja, illetve
közben is keverhetünk még hozzá, ha kell. Ennek hiányában zsemlemorzsával is
készíthetjük, de azt picit lassabban süssük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése