TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. március 29., szerda

Süllő és bimbó avagy A halaska bimbója

A halfogyasztásról röviden, mert még mindig el kel mondani.
-A hal finom.
Kicsit bővebben-
itt olvashatsz róla  👉MNGSZ👈














SÜLLŐ, PAPRIKÁS LISZTBE FORGATVA
     FOKHAGYMÁS KELBIMBÓVAL
            ÉS LASKAGOMBÁVAL
Hozzávalók:
4 db süllő
50 dkg kelbimbó
30 dkg laskagomba
4 ger. fokhagyma
liszt
majoránna
őrölt kömény
fűszerpaprika
bors, só 
FIGYELEM! ez is egy bonyolultabb recept 😉
A megtisztított süllőket besózzuk, és legalább 15 percig pihentetjük, majd paprikás lisztbe forgatva, egy nagyobbacska serpenyőben (monnyuk amibe belefér a süllő), annyi olajban ami jó félig ellepi őket, mindkét oldalukról szép pirosra sütjük. A paprikás lisztbe én egy kevéske borsot is szoktam őrölni, illetve a az étel (köret) köményt is tartalmaz, akkor az is mehet bele.
A kelbimbókat és a laskagombát megtisztítjuk, aztán a bimbót felekre daraboljuk, a gombát pedig csíkokra vágjuk, vagy csak lazán a kezünkkel eltépkedjük; a fokhagymát vékonyan szeleteljük.  
Egy serpenyőben egy kis zsiradékon megpirítjuk a kelbimbót, amikor már szépen kezd pirulgatni, hozzáadjuk a laskát, megsózzuk, megborsozzuk és köménnyel ízesítjük. Az utolsó 2 percben a fokhagyma szeleteket is beleszórjuk és így pirítjuk készre, ügyelve arra, hogy a kelbimbó és a fokhagyma keseredhet, túlpirítás (megégetés) esetén. (Ha nem bízunk magunkba a pirítást ügyileg, illetve, ha puhábban szeretjük a zöldségeket, akkor egy kevés vizet, alaplét, akár fehérbort önthetünk alá.
Ennyi!
...és nagyon fincsi
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése