-A hal finom.
Kicsit bővebben-
itt olvashatsz róla 👉MNGSZ👈
SÜLLŐ, PAPRIKÁS LISZTBE FORGATVA
FOKHAGYMÁS KELBIMBÓVAL
ÉS LASKAGOMBÁVAL
Hozzávalók:
4 db süllő
50 dkg kelbimbó
30 dkg laskagomba
4 ger. fokhagyma
liszt
majoránna
őrölt kömény
fűszerpaprika
bors, só
FIGYELEM! ez is egy bonyolultabb recept 😉
A megtisztított süllőket besózzuk, és legalább 15 percig pihentetjük, majd paprikás lisztbe forgatva, egy nagyobbacska serpenyőben (monnyuk amibe belefér a süllő), annyi olajban ami jó félig ellepi őket, mindkét oldalukról szép pirosra sütjük. A paprikás lisztbe én egy kevéske borsot is szoktam őrölni, illetve a az étel (köret) köményt is tartalmaz, akkor az is mehet bele.
A kelbimbókat és a laskagombát megtisztítjuk, aztán a bimbót felekre daraboljuk, a gombát pedig csíkokra vágjuk, vagy csak lazán a kezünkkel eltépkedjük; a fokhagymát vékonyan szeleteljük.
Egy serpenyőben egy kis zsiradékon megpirítjuk a kelbimbót, amikor már szépen kezd pirulgatni, hozzáadjuk a laskát, megsózzuk, megborsozzuk és köménnyel ízesítjük. Az utolsó 2 percben a fokhagyma szeleteket is beleszórjuk és így pirítjuk készre, ügyelve arra, hogy a kelbimbó és a fokhagyma keseredhet, túlpirítás (megégetés) esetén. (Ha nem bízunk magunkba a pirítást ügyileg, illetve, ha puhábban szeretjük a zöldségeket, akkor egy kevés vizet, alaplét, akár fehérbort önthetünk alá.
Ennyi!
...és nagyon fincsi
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése