Tészta olaszosan; igen, aki úgy érzi hogy valami aprócska hasonlóság lehet a Szénégetők spagettije és a azŐrülSzakács (ok) spagettije közt az nem téved. Ez van.
Na de azért, ez mégis csak más 😉
GLI SPAGEHTTI FOLLI
25 dkg spagetti
10 dkg Pármai sonka
25 dkg mascarpone
3-4 ger. fokhagyma
szerecsendió
petrezselyem zöldje
bors, só
olívaolaj
A spagettit kifőzzük.
Közben a sonkát felcsíkozzuk, a fokhagymát felaprítjuk és pár csepp olívaolajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a mascarpone-t, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük és szépen "felolvasztjuk, krémes, mártásszerűvé melegítjük (egy picike vízzel lazíthatjuk, az elején, hogy könnyeben keverjük, de semmiképp se essünk túlzásba).
A kifőtt tésztát beleforgatjuk a mártásba, és a végén durvára vágott petrezselyem zölddel frissítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése