Az emberfia, amikor lemegy vidékre, nem biztos, hogy mindig a "szemének legszebbet" látja; aztán ahogy ott van, egyszer csak rájön, hogy jó itt.
Na, van ilyen étel is 😉
VIDÉKI APRÓPECSENYE
Hozzávalók:
60 dkg szűzpecsenye
10 dkg füstölt tarja
1 dob. vörösbab konzerv
2 fej vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
csombor (boriskafű)
fűszerpaprika
kömény
fűszerpaprika
kömény
só
kukoricakása
A vöröshagymát, a tarját és a szűzpecsenyét kis kockákra vágjuk.
A vöröshagymát, kevés zsiradékon megfuttatjuk, hozzáadjuk a húst, amikor elveszti nyers színét, megsózzuk, köménnyel és csomborral ízesítjük, majd jöhet a tarja is. Egy egész kevéske fűszerpaprikával adunk neki egy kis színt, és szükség szerinti vízzel felöntögetve, puhára pároljuk. Amikor elértük a kívánt puhaságot, hozzáadjuk a lecsepegtetett vörösbabot (leöblíteni nem muszáj) és pár perc alatt készre forraljuk.
Lazább kukoricakásával vagy burgonyapürével tálaljuk.
A vöröshagymát, kevés zsiradékon megfuttatjuk, hozzáadjuk a húst, amikor elveszti nyers színét, megsózzuk, köménnyel és csomborral ízesítjük, majd jöhet a tarja is. Egy egész kevéske fűszerpaprikával adunk neki egy kis színt, és szükség szerinti vízzel felöntögetve, puhára pároljuk. Amikor elértük a kívánt puhaságot, hozzáadjuk a lecsepegtetett vörösbabot (leöblíteni nem muszáj) és pár perc alatt készre forraljuk.
Lazább kukoricakásával vagy burgonyapürével tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése