TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. március 10., péntek

Szűz és apró avagy A vidéki fílíng

Az emberfia, amikor lemegy vidékre, nem biztos, hogy mindig a "szemének legszebbet" látja; aztán ahogy ott van, egyszer csak rájön, hogy jó itt.
Na, van ilyen étel is 😉
Mondhatnám finoman: Nem a legszebb, de finom 😁















VIDÉKI APRÓPECSENYE
Hozzávalók:
60 dkg szűzpecsenye
10 dkg füstölt tarja
1 dob. vörösbab konzerv
2 fej vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
csombor (boriskafű)
fűszerpaprika
kömény
kukoricakása
A vöröshagymát, a tarját és a szűzpecsenyét kis kockákra vágjuk.
A vöröshagymát, kevés zsiradékon megfuttatjuk, hozzáadjuk a húst, amikor elveszti nyers színét, megsózzuk, köménnyel és csomborral ízesítjük, majd jöhet a tarja is. Egy egész kevéske fűszerpaprikával adunk neki egy kis színt, és szükség szerinti vízzel felöntögetve, puhára pároljuk. Amikor elértük a kívánt puhaságot, hozzáadjuk a lecsepegtetett vörösbabot (leöblíteni nem muszáj) és pár perc alatt készre forraljuk.
Lazább kukoricakásával vagy burgonyapürével tálaljuk. 








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése