TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. március 13., hétfő

Csirke és töltelék avagy Valami rémlik

Az egy dolog, hogy tegnap vasárnap volt, de holnap után ünnep lesz 😁 aztán ha jobban belegondolok, ha ilyen pompás kis mannákat mondhatnám ŐrültenJóÉteleket eszünk, akkor minden nap lehet ünnep 😉



CSIRKECOMB ÜNNEPI TÖLTELÉKKEL
Hozzávalók:
4 db csirkecomb
10 dkg gépsonka
30 dkg laska gomba
10 dkg reszelt sajt + tálalás
1 db tojás
1 ek, zsemlemorzsa
majoránna
petrezselyemzöldje
bors. só
burgonya
(tej)
A laska gombát felaprítjuk és egy kevéske zsiradékon lepirítjuk.
A szép vékonyra szeletelt füstölt tarját felcsíkozzuk és pirítás közben a gombához adjuk.
Az egészet egy tálba borítjuk, hozzáadjuk a zsemlemorzsát és a tojást valamint a reszelt sajtot, megsózzuk, majoránnával, petrezselyemzölddel, borssal fűszerezzük, majd alaposan összekeverjük, aztán ügyesen a csirkecombok bőre alá töltjük, és sütőben szép pirosra sütjük. (Tálalás előtt szórhatunk rá még egy kis reszelt sajtot.)
Petrezselymes burgonyával tálaljuk, amit én szoktam úgy is készíteni (most is), hogy az utolsó pillanatban egy picike tejet löttyintek alá és elforralom.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése