TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. március 31., péntek

Brokkoli és burgonya avagy ...

Most készült, osztom is 😉  

 













BROKKOLIS BURGONYA "MUFFIN"
Hozzávalók:
45 dkg fagyasztott brokkoli
60 dkg burgonya
1 p. tejföl (150 g)+ kb.1p. a tetejére
2 db tojás
3 ek. liszt
1/2 cs. sütőpor
reszelt sajt
bors, só
margarin
zsemlemorzsa
A burgonyát megfőzzük és burgonyanyomón átnyomjuk.
A tejfölt elkeverjük a tojásokkal; a sütőport a liszttel; aztán az áttört burgonyával összeforgatjuk a sütőporos lisztet, hozzáadjuk a tojásos tejfölt és alaposan összekeverjük, sózzuk, borsozzuk.
A brokkolit szoba(konyha)hőmérsékleten kiolvasztjuk, levágjuk a rózsáit, a szárrészeket pedig apróra daraboljuk és a burgonya péphez keverjük.
Egy 12 db-os muffin formát bőségesen kikenünk margarinnal, és zsemlemorzsával szépen kihintjük, úgy hogy mindenhol érje az oldalát.
A brokkolis burgonyapépet belekanalazzuk a formába.
A levágott brokkolirózsákat ügyesen elosztjuk a "muffinok" tetején, egy-egy kiskanál tejfölt teszünk rá és egy csipet reszelt sajtot (nálam ez most vörös cheddar.)
Előmelegített sütőben (légkeverés) 180 fokon 35-40 perc alatt szépen megsütjük. 
Friss salátával, esetleg tartárral, ketchuppal kínáljuk.
Csak 1 jó tanács: Mivel fagyasztott brokkolit használunk, nem árt, ha darabolás után, a marunkkal kissé kinyomkodjuk belőle a "vizet" ; a burgonyapépes-tészta, úgyis finom, krémes állagú, ne áztassa el a lé.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése