TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2016. október 4., kedd

Burgonya ami krumpli avagy Klasszik és kunkor 1.

Egy klasszikus étel, amit mindenki szeret. (remélem) 
Egy picike kunkor, ami egyáltalán nem zavaró. (esküszöm)


 












    ŐrültenJó
PAPRIKÁS KRUMPLI
Hozzávalók:
1 kg burgonya
15 dkg kolozsvári szalonna
15 dkg lángolt kolbász
2 nagy fej vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
3 db paprika
2 db paradicsom 
1,5 - 2 dl vörösbor
fűszerpaprika
őrölt kömény
majoránna
és 
2-3 ek. rizs
A vöröshagymát felaprítjuk, a szalonnát vékony csíkokra vágjuk és (ahogy szoktam) együtt üvegesre sütjük. Közben kis kockákra vágjuk a paprikákat és a paradicsomot, majd a hagymához adjuk, megsózzuk, meghintjük fűszerpaprikával, köménnyel, majoránnával ízesítjük és a vörösborral illetve egy kevéske vízzel felöntve, 10-15 percig forraljuk, tehát "pörköltes"alapot készítünk.
Ez idő alatt a burgonyát megpucoljuk, cikkekre daraboljuk, a kolbászt karikákra vagy félkarikákra vágjuk és az alapba tesszük, beleszórjuk a rizst, most adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, aztán felöntjük annyi vízzel ami épp ellepi, és bele-bele kavarva, készre  főzzük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése